2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Nem tudta elrejteni2013-11-06 09:12:16

A Készenléti Rendõrség járõrei észrevették, hogy az igazoltatott férfi rejteget elõlük valamit.

Ketten súlyosan, egy fõ pedig könnyebben sérült abban a balesetben, amely hétfõn késõ délután történt a 47-es számú fõúton Sáránd és Derecske között.

Szovjet repeszbombát találtak csütörtökön a Hajdú-Bihar megyei Derecskén – közölte a Magyar Honvédség tûzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

A tehetséggondozás aktuális kérdései címmel tartottak konferenciát Derecskén a Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény, valamint a Derecskei Tankerület közös szervezésében.

A város több pontján térfigyelõ kamerákat helyeztek ki.

Hat tûzesethez és két mûszaki mentéshez hívták a katasztrófavédelem ügyeleteseit szombaton: négy esetben, kisebb kiterjedésben avar égett megyénkben, Debrecenben egy szeméttároló, valamint egy derecskei lakóházban párna gyulladt ki.

Utcákat, sõt egész városrészeket képesek rettegésben tartani a gazdátlan ebek.

Hagymázott Derecske apraja-nagyja
Derecske – Egy anekdota szerint Derecskére a vonat is farral jött be, annyira nem bírta a masiniszta a hagymaszagot…

 

Derecskén zuhogó esõ fogadta a határon innen és túlról érkezõket, de ez sem riasztotta el õket a versenytõl.

 

 

Hurka töltés és farsangi mulatság Derecskén
Derecske – A hagyományõrzés, a turizmusfejlesztés, illetve a testvérvárosi– és határmenti kapcsolatok erõsítése céljából, szombaton immár ötödik alkalommal rendeztek disznótoros versenyt Derecskén.

 

Visszatért a hivatal eredeti helyére Derecskére
Derecske – Szombaton hivatalosan is átadták a Derecskei Járási Hivatalt, amelynek Köztársaság utcai épületét száz évvel ezelõtt éppen ilyen céllal hozták létre.

Ünnepélyes keretek közt adták át szombat este a megye második legnagyobb – lélekszámban a negyedik – járási hivatalának, az eredetileg is járási székhelyként funkcionáló épületét, a Köztársaság utca 126. szám alatt. A megnyitón megjelentek a megye vezetõ politikusai – Rácz Róbert kormánymegbízott, Vasas Lászlóné fõigazgató, Márton Attila és Dr. Vitányi István országgyûlési képviselõ, valamint a helyi és a járáshoz tartozó települések önkormányzatainak vezetõi.

Büntetõ eljárás indult az ellen a két férfi ellen, akik Derecske fõutcáján egy parkolóhely miatt vitatkoztak össze október 25-én délelõtt.

Tegnap délelõtt egy 70 éves derecskei férfit keresett fel két fiatalember azzal az indokkal, hogy fiának tartoznak és azt szeretnék megadni.

Adj vért, adj esélyt!2012-09-26 11:39:37

A Magyar Vöröskereszt Berettyújfalui Területi Szervezete véradást szervez 2012. szeptember 26- án szerdán 10:30 órától 13.30 óráig Derecskén a Jóléti Szolgálatnál! Sok szeretettel várunk minden kedves régi és leendõ véradót, segíteni akarót! Gyere el és ments meg 3 életet!


Szenzációs régészeti leletek Hajdú-Biharban

Derecske, 2012. szeptember 11. Lemezes öv egy fiatal lány csontvázán a derecskei Morgó-tanyán lévõ 5000 négyzetméteres régészeti lelõhelyen 2012. szeptember 11-én.

Temetõt és csontvázat találtak Derecskén
Derecske – A Morgó-tanyán lévõ sertéstelep bõvítése kapcsán, a beruházás által érintett régészeti lelõhelyen jelenleg 5000 m2 területen végez feltárást a HBM-i Múzeumok Igazgatósága Régészeti Tára Szolnoki László régész vezetésével.

Derecske-Konyár-Tépe: közös hivatal?
Az önkormányzatokról szóló törvény változása, önkormányzati lépéseket fog kikényszeríteni, elõsegíteni. Az egyik ilyen lehet, hogy települések közös polgármesteri hivatalt fognak fenntartani.

Megkezdõdött az almaszüret
Javában tart a nyári almafajták szedése a Bold Agro Kft. Derecske és Sáránd között található almáskertjében. Mivel a munka jellege nem nélkülözheti a kézi munkaerõt sem, a szedés sokak számára alkalmi kereseti lehetõséget jelent.

A mai napon a délelõtti órákban az Országos Mentõszolgálattól érkezett a bejelentés a rendõrség ügyeletére, amely szerint Debrecen Nagyállomás térségében a (teher-rendezõ) vasúti sínek közelében egy összeégett férfit találtak.

Nagybecskerek, Derecske – A szerbiai Nagybecskereken, Zrenjaninban fúvószenekari versenyt rendezett a Fúvószenekarok és Együttesek Világszervezetének (WASBE) Közép-Kelet-Európai és Magyarországi Tagszervezete.

Derecske – Fõzõversennyel, gyermekprogramokkal, térképkiállítással, huszárfelvonulással, majd este Esztergályos Cecília szórakoztató mûsorával, valamint a PG Csoport fõtéri koncertjével ünnepelték a város napját a derecskeiek szombaton.


Három – derecskei szinten komolynak számító - bûncselekmény sorozat eredményes felgöngyölítésérõl számolt be Parti Attila rendõr-õrnagy, a helyi rendõrõrs bûnügyi alosztályvezetõje, aki egyúttal kérte a lakosság segítségét, közremûködését is.


Derecske - A településen az általánosan erõs oktatási rendszer ellenére felmerült, hogy valami egyedit kellene felmutatni. Az
I.Rákóczi György Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola rendvédelmi orientációjával sikerült megtalálni ezt, sokan jelentkeznek oda szerte az országból.

Derecske – A középiskolát körülbelül öt éve átállították a településen pelletfûtésre, az óvodában pedig talajhõvel „melegítenek”. –Azt látjuk, hogy talán még ezektõl is gazdaságosabb, ha a saját magunk által megtermelt fából készült aprítékkal fûtünk, ezért idén 10 hektáron energiaerdõt telepítettünk.

« Előző « 3. oldal »  Következő »