2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Tizenöt kortárs mûvész 53 remekbeszabott grafikájával zárult idén a megyében egyedülálló grafikai mûvésztelep. Fegyverneki Gergõ tudósítása.

Éneklõ gitár Derecskén2010-07-26 10:43:18

A képzõmûvészet és irodalom után a zenének is teret ad az Oázis Ifjúsági Ház és Mozi mûvészeti galériája. Bene Viktória tudósítása.

Viszonylag kis költséggel és egyszerûen mûködik az a hét jégvédelmi ágyú, amelyeket a Debreceni Egyetem szakemberei által folytatott kutatások eredményeként alkalmaznak már hat magyarországi vállalkozásnál.

Nézze meg Hajdú-Bihar 5 legfrisseb rendõrségi hírét!

A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár olvasási „versenyt” hirdetett meg a nyárra egészen szeptember 30-ig óvodásoknak és kisiskolásoknak. Bene Viktória tudósítása.

Füstszagra ébredtek a napokban egy derecskei családi ház lakói; mint kiderült, tolvaj járt a házukban.

Érdekes jelenségre hívta fel a figyelmet Bakó István derecskei polgármester; a városvezetõ azt írja, hogy sokan ajánlják fel jó áron az egyébként eladhatatlan ingatlanjukat eladásra az önkormányzatnak.

Szombat hajnalban Derecskén a Köztársaság útján egy pénzintézmény bank-automatáját próbálták meg ismeretlen tettesek kifosztani.

A férfi késsel a kezében lépett be az üzletbe, persze nem vásárolni akart, inkább a pénzt követelte az eladónõtõl, aki segítségért kiáltott, mire a férfi menekülõre fogta a dolgot. Forró nyomos nyomos csoport indult a tettes után!
Disznót vágtak Derecskén2010-02-07 19:43:59

Derecske – Találó elnevezést kapott Derecske legutóbbi nagyszabású rendezvénye már a tervezésekkor is, hiszen valóban ízig-

vérig disznótor volt szombaton, a piactéren.

Ma egy hete, hogy átadták az új kerékpárutat Tépe és Derecske között, de a kivitelezõ cég dolgozói már is elkezdték bontani.

« Előző « 6. oldal »