2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Február 15-én lejár a felsõoktatási jelentkezési határidõ. Sokak számára a felsõoktatás megkezdése súlyos anyagi kérdésekkel is párosul. Ha a család nem képes anyagilag támogatni a plusz 3–5 tanulmányi évet, akkor megkerülhetetlenné válik a diákhitel. Megéri azonban már a felnõttkor legelején eladósodni? A diplomával elérhetõ többletjövedelem fedezetet nyújt a törlesztésre? Mik a valós kockázatok? A Bankmonitor.hu elemzése abban segít, hogy a pénzügyi hátteret tisztán látva lehessen dönteni a felsõfokú tanulmányok megkezdésérõl.

Eddig 1200 sikeres résztvevõje van a Diplomamentõ programnak, a több mint 800 nyelvi kurzuson 9000 fiatal tanult, most pedig meghosszabbították a programot - nyilatkozta az Országos Foglalkozatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetõje.

Nem az élet iskolája2015-05-06 08:50:03

A munkahelyen sokszor mást várnak el a fiataltól, mint amit az iskolában tanult.

Közel ötvenezren nem kaphatnak diplomát nyelvvizsga hiányában.

A megyében tizenhárom képzés indult, amelyen összesen 170 fõ vesz részt.

A Diplomamentõ program képzõknek szóló ajánlati köre lezárult, az elsõ nyelvi képzések várhatóan augusztus végén indulhatnak el a keret-megállapodások megkötését követõen – közölte az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit (OFA) Kft. ügyvezetõje az MTI érdeklõdésére hétfõn.

Egyedülálló képzést indíthat az üzleti élet és a munkaerõpiac várható változásaira készülve a Közép-Európai Egyetem és az IBM Magyarország.

A programban résztvevõknek vállalniuk kell, hogy 2015 végéig sikeres nyelvvizsgát tesznek.

Csütörtöktõl lehet regisztrálni a kormány által indított Diplomamentõ programra, és várhatóan április végén el is indulnak az angol, a német és a francia nyelvtanfolyamok.

Tízezer egykori hallgatón segíthet a kormányzat diplomamentõ program, amelynek a külsõ megítélése azonban - a Kossuth Rádiónak nyilatkozó nyelvoktatási szakember szerint - nem egyértelmûen pozitív.

Életkortól függetlenül lehet jelentkezni az ingyenes nyelvtanfolyamokra, amelyek a diplomához szükséges nyelvvizsgára készítenek fel. Elõnyben részesülnek az elbíráláskor azok, akik regisztrált álláskeresõk.

Korhatár nélkül lehet jelentkezni márciustól a Diplomamentõ programra - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményben az MTI-t hétfõn.

Ha valaki szegénynek születik, és nincs diplomája, akkor valószínûleg szegény is marad, viszont ha van diplomája, akkor kitörhet.

Éneklõ gitár Derecskén2010-07-26 10:43:18

A képzõmûvészet és irodalom után a zenének is teret ad az Oázis Ifjúsági Ház és Mozi mûvészeti galériája. Bene Viktória tudósítása.

Porosodó diplomák2010-06-08 10:17:14

Értelmetlen angol szavakra és ócska formátumra panaszkodnak a friss diplomájukat megszerzett hallgatók.

MAGYARORSZÁG – Súlyos forintokra válthatják a fõiskolai és egyetemi évek alatt elhullatott verejtéket a diplomások. Egyes szakmák mûvelõinek pénztárcája akár ötször dagadtabb lehet fizetés után, mint egy segédmunkásé. A karrierszakértõ segítségével eláruljuk, mit érdemes tanulni, melyek a jövõ aranybányái.

« 1. oldal »