2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Eddig 1200 sikeres résztvevõje van a Diplomamentõ programnak, a több mint 800 nyelvi kurzuson 9000 fiatal tanult, most pedig meghosszabbították a programot - nyilatkozta az Országos Foglalkozatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetõje.

Még 1000-1500 ember számára van hely azokon az angol és német nyelvtanfolyamokon, amelyeket az állam fizet a nyelvvizsga hiányában diplomát nem kapó, egyetemen, fõiskolán államvizsgát tett embereknek.

Közel ötvenezren nem kaphatnak diplomát nyelvvizsga hiányában.

Egy évvel meghosszabbítják a diplomamentõ programot, január 12-étõl ismét lehet jelentkezni a képzésekre, februárban indulnak - mondta Pákozdi Szabolcs, a programot megvalósító Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetõ igazgatója.

Egy évvel meghosszabbítják a diplomamentõ programot, január 12-tõl ismét lehet jelentkezni a képzésekre, amelyek februárban indulnak - mondta Pákozdi Szabolcs, a programot megvalósító Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) ügyvezetõ igazgatója csütörtökön az MTI-nek.

Eddig 32 ezren jelezték, hogy szeretnének részt venni a tanfolyamokon. Azok, akik már augusztustól a program keretében tanulnak nyelvet, február végén kaphatják kézhez nyelvvizsgadiplomájukst.

Már csaknem kétezren kezdték el nyelvtanfolyamukat a kormány által indított Diplomamentõ Programban. Az ingyenes angol, német vagy francia képzéseken azok vehetnek részt, akik a hiányzó nyelvvizsgájuk miatt nem kapták meg eddig a diplomát. Óriási az érdeklõdés: a 14 ezer helyre már csaknem 30 ezren jelentkeztek.

A Diplomamentõ program képzõknek szóló ajánlati köre lezárult, az elsõ nyelvi képzések várhatóan augusztus végén indulhatnak el a keret-megállapodások megkötését követõen – közölte az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit (OFA) Kft. ügyvezetõje az MTI érdeklõdésére hétfõn.

A Diplomamentõ program keretében várhatóan augusztus végén elindulnak az elsõ képzések, amelyekre eddig mintegy 29 ezren jelentkeztek - közölte az MTI érdeklõdésére Pákozdi Szabolcs, a programot megvalósító Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetõ igazgatója. A Diplomamentõ programra december 31-éig lehet jelentkezni.

A programban résztvevõknek vállalniuk kell, hogy 2015 végéig sikeres nyelvvizsgát tesznek.

Csütörtöktõl lehet regisztrálni a kormány által indított Diplomamentõ programra, és várhatóan április végén el is indulnak az angol, a német és a francia nyelvtanfolyamok.

Korhatár nélkül lehet jelentkezni márciustól a Diplomamentõ programra - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményben az MTI-t hétfõn.

« 1. oldal »