2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Lesznek, akik a következõ hetekben megkaphatják a csõdbe jutott bankban ragadt pénzüket.

Megkezdõdött a Buda Cash-ügy károsult önkormányzatainak kártalanítása, a pénz a jövõ hét elején megérkezhet a helyhatóságokhoz - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a HírTV Magyarország élõben címû mûsorában pénteken este.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a jogszabályi elõírások maradéktalan betartásával, közel fél éves eljárás nyomán, 2013 decemberében adta meg a bankká alakulásra vonatkozó engedélyt a DRB bankcsoport tagjainak, amelyek többsége elõzõleg már több évtizede szövetkezeti hitelintézetként mûködött - közölte a jegybank az MTI-vel pénteken.

Postai úton, soron kívül, március 16-án kapják kézhez nyugdíjukat azok, akiknek eddig a DRB bankcsoportnál vezetett számlára érkezett az ellátásuk - közölte a Magyar Posta Zrt. pénteken az MTI-vel.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfõtõl átmeneti kifizetési tilalmat rendelt el a Honvéd Önkéntes Kölcsönös Kiegészítõ Egészségbiztosító Pénztárnál és a PRO V1TA Elsõ Magyar Kiegészítõ Egészségpénztárnál - közölte a jegybank kedden az MTI-vel.

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) szerdán elindítja és 20 munkanapon belül, legkésõbb március 31-ig befejezi a DRB bankcsoport betéteseinek kártalanítását, miután a Magyar Nemzeti Bank elrendelte a csoporthoz tartozó bankok felszámolását - közölte az OBA kedden az MTI-vel.

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) igazgatótanácsa kedden kora reggel tárgyalja a DRB bankcsoport kártalanítási ügyét, miután a jegybank hétfõn délután visszavonta a csoporthoz tartozó kisbankok tevékenységi engedélyét.

A jegybank visszavonta a DRB Bankcsoporthoz tartozó kisbankok tevékenységi engedélyét. A betétesek még e hónapban hozzájutnak megtakarításaikhoz, amelyet az Országos Betétbiztosítási Alap automatikusan fizet majd ki - mintegy 30 millió forintig -, és amelyhez az MNB elegendõ forrást nyújt - nyilatkozta Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti alelnöke az MTI-nek hétfõn.

A DRB Bank ügyfele? Valamelyik érintett Takarékban volt számlája? Sikerült kivenni legalább a 60.000 forintot? Vállalkozása van és bennrekedt a pénze? Ossza meg velünk!

A Magyar Nemzeti Bank 2015. február 24-én azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház Zrt. tevékenységi engedélyét, továbbá korlátozó rendelkezéseket vezetett be a brókerházzal összefüggésbe hozható Dél-dunántúli Regionális Bank (a továbbiakban: DRB) bankcsoporthoz tartozó négy pénzintézetnél (a BRB BUDA Regionális Banknál, a DRB Dél-dunántúli Regionális Banknál, a Dél-dunántúli Takarék Banknál, vagy az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Banknál) is.

Kisebb sorok alakultak csak ki, folyamatosan vették fel az ügyfelek a DRB bankcsoporthoz tartozó négy bank fiókjaiban a számukra kifizethetõ 60 ezer forintot az MTI vidéki tudósítónak helyszíni jelentése szerint.

A jegybank volt az a szervezet, amely az elsõ alkalommal felszínre hozta a Buda-Cash-nél történt visszaéléseket - nyilatkozta Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti alelnöke az MTI-nek csütörtökön. Emlékeztetett: az utolsó átfogó felügyeleti vizsgálat 2010 májusában zajlott le, különösebb elmarasztalás nélkül. Az alelnök közölte azt is, hogy az elmúlt pár napban bizonyossá vált a korábbi gyanú, hogy a Buda-Cash Brókerház Zrt.-nél súlyos visszaélések történhettek az ügyfelek pénzével.

Postán kapják kézhez ellátásukat azok, akik eddig a DRB bankcsoportnál vezetett számlájukra kapták nyugdíjukat - közölte az MTI érdeklõdésére az Országos Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóság csütörtökön.

A DRB bankcsoport ügyfelei kizárólag a pénztárakban, készpénzben vehetik fel azt a 60 ezer forintot, amelyben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) maximálta az ügyfelenként kifizethetõ összeget. A DRB Regionális Bank Zrt. honlapján olvasható tájékoztatás szerint a szükséges készpénzfedezet a bankban rendelkezésre áll, a fiókhálózatba csütörtökön délelõtt kiszállítják.

A DRB Bankcsoport fizetõképességi helyzete miatt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 60 ezer forintra csökkentette a kifizethetõ betétek és más források összegét csütörtöktõl - közölte a jegybank az MTI-vel.

« 1. oldal »