2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Az Origo újságírója elõtt törte be fejét egy szervezõ, így élesben is láthatta, hogy miképpen reagálnak egy rendkívüli eseményre a debreceni gólyatáborban. Ezzel is ellenõrizte a fõszervezõ állítását, hogy náluk minden a legnagyobb rendben van. Górcsõ alá vette a kordonokat és a biztonsági rendszert is, de tombolt Kis Grófóra, és megnézte, mennyibe kerül egy sör az állítólagos mintagólyatáborban.

Együtt a család2015-05-10 11:56:13

Nemcsak a kismamákat, a leendõ „kispapákat” is várják a Születés Hete alkalmából május 12-én, kedden a Szülészeti és Nõgyógyászati Klinikán.

Kurzusokon hívják fel a hallgatók figyelmét a haszongalamb-tenyésztésben rejlõ lehetõségekre a Debreceni Egyetemen.

Agrárnövendékek sikerei2015-04-30 12:38:30

Kukoricamorzsolás, traktorvezetés és agrárelmélet – két szakmai versenyen is remekeltek a Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolájának diákjai.

Mintegy ötszázan vettek részt a Klinikai Központ szakemberei által végzett egészségügyi vizsgálatokon március 19-21. között a Fórum bevásárlóközpontban.

„Minden weboldalnak annyifélének kell lennie, ahány látogatója van.”

Tizenöt-húsz év múlva akár a daganatok terápiájában használt gyógyszerek is készülhetnek a Debreceni Egyetem onkológiai kutatásaira alapozva.

A Debreceni Egyetem, a GE Healthcare, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minõség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI), és a Semmelweis Egyetem is tagja Európa legnagyobb egészségügyi kutatás-fejlesztési és innovációs együttmûködésének.

Kisebb fájdalommal, gyorsabb gyógyulással járó mûtéteket végezhetnek a debreceni klinikákon azokkal az eszközökkel, amelyeket a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttmûködési Program (HURO) keretében vásároltak 500 ezer euró (több mint 150 millió forint) európai uniós forrásból.

Nem felezõdik a gimnáziumi keretszám, de néhol képzési profiltisztításra van szükség.

Regionális innovációs ügynökséget hoz létre a Debreceni Egyetem és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara; az együttmûködésrõl hétfõn írt alá megállapodást a DE rektora és a kamara elnöke – közölte az egyetem sajtóirodája az MTI-vel.

Regionális innovációs ügynökséget hoz létre a Debreceni Egyetem és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara; az együttmûködésrõl hétfõn írt alá megállapodást a DE rektora és a kamara elnöke – közölte az egyetem sajtóirodája az MTI-vel.

Mindennapi idõutazók2014-10-27 10:25:56

Fáradékonyság, fejfájás, ingerültség – a hétvégi óraátállítás sokak szervezetét megviseli. A váltott mûszakokban dolgozók fogékonyabbak néhány betegségre.

Tízbõl egy cukorbeteg2014-07-07 14:35:48

Ha egy szülõ cukorbeteg, akkor 40 százalék az esélye, hogy a gyermeke is az lesz.

A Nagyváradi Egyetem és Debreceni Egyetem kutatói közös konferenciával ünnepelték a környezetvédelmi világnapot Nagyváradon.

Tizenötötödik gyermekét hozta világra egy asszony a debreceni szülészeti klinikán: a szakirodalomban is példanélküli módon minden kisbabája császármetszéssel született – közölte a Debreceni Egyetem (DE) sajtóirodája csütörtökön az MTI-vel.

« 1. oldal »