2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Mit tehet a pedagógus, ha arra gyanakszik, diákja kábítószert fogyaszt? – kérdezték a résztvevõk azon a fórumon, melyet tanárok és szülõk részére tartottak a Szent József Gimnáziumban csütörtökön. Sajnos, nem sok választási lehetõsége van – derült ki a válaszból.

Három személyt tetten értek, huszonkettõt elõállítottak a rendõrök megyénkben az elmúlt huszonnégy órában. Az egyenruhásoknak összesen három közúti közlekedési baleset helyszínén kellett intézkedniük, amelyek közül egy súlyos, kettõ könnyû sérüléssel végzõdött.

A Készenléti Rendõrség járõrei elõállítottak egy fiatalt, akinél miután átvizsgálták a ruházatát kábítószergyanús anyagot találtak.

A rendõrök Debrecenben elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint kábítószert fogyasztottak.

Ha már valaki szert használ, legalább kérdezze meg az eladótól, mi az, hogy ha kórházban végzõdik a kaland, el tudja mondani az orvosnak! – figyelmeztet dr. Andrássy Gábor, a debreceni klinika pszichiáter szakorvosa.


Debrecen - A kollégistákra is fokozottan érdemes odafigyelni a kábítószerek tekintetében.

A módjában álló legszigorúbb szankciót alkalmazva, egy évre bezáratja a jegyzõ azt a Diószegi úti szórakozóhelyet, ahol februárban és most hét végén is kábítószeres buli zajlott.

« 1. oldal »