2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Fokozott rendõri jelenlétre kell számítaniuk Debrecenben a közlekedés résztvevõinek.

A kábítószer használók számát tekintve Debrecen „közepesen fertõzött város”.

A DKV Zrt. új szolgáltatása a Debreceni közösségi közlekedés szolgáltatási színvonalának fejlesztése címû (ÉAOP-3.1.4/A-09-2009-0001 azonosítószámú) EU által támogatott pályázat keretén belül valósult meg.

A tanév utolsó D.A.D.A óráján a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság bûnmegelõzési elõadója a nyár veszélyeire hívta fel a figyelmét a Bocskaikerti Általános Iskola hetedikeseinek.

Hétfõtõl nyári szünet van, ezért 2014. június 16-tól (hétfõ) a DKV járatai munkanapokon a tanszünet, munkanapi menetrend szerint közlekednek.

Felújították a 23 éve mûködõ gyermekrehabilitációs központot Debrecenben, a csaknem 300 millió forint európai uniós támogatásból elkészült beruházást szerdán sajtótájékoztató keretében adta át Papp László (Fidesz), Debrecen stratégiai fejlesztésekért felelõs alpolgármestere és Lampé Zsolt, a Kenézy Gyula Kórház és Rendelõintézet fõigazgatója.

A Nagyerdõben hiába sok a szúnyog, arra nem szór mérget a repülõ.

Vegyes, támogató és elutasító véleményeket fogalmaztak meg az MTI által megkérdezett agrárszakemberek a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) tervezett Debrecenbe történõ költöztetésérõl.

A Nagyváradi Egyetem és Debreceni Egyetem kutatói közös konferenciával ünnepelték a környezetvédelmi világnapot Nagyváradon.

Trianon hihetetlenül fájó seb a magyarság emlékezetében – mondta Pósán László.

A jogszabály-változások és a rezsicsökkentés jelentõs árbevétel kiesést eredményezett.

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt május 31-én véradó napot szervez Budapesten, Debrecenben, Gyõrben, Pécsen és Szegeden. A programokra 1200 fõ véradót várnak.

Kerékpárút épül Debrecen és Mikepércs között, a beruházást 485,5 millió forinttal támogatja az Európai Unió és a magyar állam – közölte a debreceni polgármesteri hivatal sajtóreferense kedden az MTI-vel.

Futás a drogok elõl2014-05-20 12:28:09

Magyarhomorog, Debrecen – A Drogmentes Magyarországért Maraton résztvevõi megyénkben is tájékoztatták a fiatalokat.

Ha már valaki szert használ, legalább kérdezze meg az eladótól, mi az, hogy ha kórházban végzõdik a kaland, el tudja mondani az orvosnak! – figyelmeztet dr. Andrássy Gábor, a debreceni klinika pszichiáter szakorvosa.

Olyanok is vannak, akik jelenleg Angliában élnek, s majdnem üresen adták be a lapot.

Debrecen -  A szakkollégiumok több szempontból is fontos szerepet játszanak az azok munkájába bekapcsolódó fiatalok életében: segít az identitás megõrzésében, a célok mindig szem elõtt vannak, erõs társadalmi kapcsolatok jönnek létre és szilárdak maradnak a családhoz fûzõdõ viszonyok is – mondta Szabó Tünde a Semmelweis Egyetem szociológusa pénteken a Wáli István Református Cigány Szakkollégium projektbemutató délutánján a Debreceni Református Kollégiumban.

Ezen a hétvégén is csaknem negyedmillió látogatóra számítanak a nagyvásár szervezõi.

Hétvégén nagyvásár2014-05-07 13:24:03

A korábbi évekkel ellentétben idén már csütörtöktõl tiltják a parkolást.

Hiánypótló gyógyszerészeti kutatóközpont épül Debrecenben, amely a hazai innovációt szolgálja majd – jelentette ki Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a Pharma-Flight Nemzetközi Tudományos és Szolgáltató Központ ünnepélyes alapkõletételén kedden, Debrecenben.

Egy most induló projekt jóvoltából 80 kilométerre nõhet a bicikliút hálózat hossza.

Meghalt egy építõmunkás szombat reggel a debreceni Nagyerdei Stadionnál – közölte a Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft. kommunikációs vezetõje az MTI-vel.

Megyei verseny Csökmõn2014-04-13 10:52:38

Harmadik alkalommal rendezték meg Csökmõn a Megyei Mélyrézfúvós Versenyt. A helyi mûvészeti iskola egyik zenetanára, Gál István házigazdaként és három gyerek felkészítõ tanáraként fogadta a megye négy városából érkezõ versenyzõket és tanáraikat.

Ingyenesen átvizsgálták, és ha közlekedésre alkalmasnak találták, megfelelõ mûszaki állapot esetén – vizsgadíj befizetése mellett – a jármû azonnali mûszaki vizsgáztatást vállaltak. Mindezt szombaton a megyei kormányhivatal közlekedési felügyelõsége Bartók Béla úti bázisán. Az akcióval együtt rendezte meg a megyei Balesetmegelõzési Bizottság a tavaszi motoros rendezvényét, melyen a résztvevõk kipróbálhatták a motoros ügyességi pályát, illetve a motoros szimulátort.

A derecskei Árnyékfogó Fotográfiai Alkotócsoport bemutatkozó kiállítása április 15-én, kedden 17 órakor nyílik a DMK Józsai Közösségi Házában (Debrecen-Józsa, Szentgyörgyfalvi u. 9.).

« Előző 1 ... 10 11 12 13 14 « 15. oldal » 16 17 18 19 20 21  ... 23 Következő »