2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A felsõoktatási képzés sajátosságaira igyekszik felkészíteni a középiskolásokat a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnõttképzési Kara, illetve a Szent József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium második közös tehetséggondozó projektje, melyet hétfõn mutattak be az iskolában.

A Magyar Tudományos Akadémia kiválósági programjának támogatásával két debreceni tudós alakíthat önálló kutatócsoportot 2014-ben.

A mögöttünk hagyott rendkívül enyhe és száraz tél kedvezett a kórokozók áttelelésének, intenzíven támadnak növényeinken.

Népszerû az apás szülés2014-05-02 21:22:35

Harminc éve választhatják a párok a debreceni szülészeti klinikán az apás szülést. Az idei Születés Hete központi témája az apaság kérdésköre.

Minél hamarabb azonosítják az immunhiány betegségeket, annál korábban kezdõdhet el a gyógyításuk. Ez a betegség világhetének fõ üzenete.

Tizenötötödik gyermekét hozta világra egy asszony a debreceni szülészeti klinikán: a szakirodalomban is példanélküli módon minden kisbabája császármetszéssel született – közölte a Debreceni Egyetem (DE) sajtóirodája csütörtökön az MTI-vel.

Az ország legnagyobb felsõoktatási intézménye jöhet létre, ha a Debreceni Egyetembe (DE) integrálódik a gyöngyösi Károly Róbert Fõiskola; az egyesülést mindkét intézmény szenátusa nagy többséggel megszavazta, de a végsõ szót a fenntartó, az emberi erõforrások minisztere mondja ki - közölte Szilvássy Zoltán, a DE rektora kedden az MTI-vel.

Aggasztó a csapadékhiány2014-01-14 09:09:29

Évelõ növényeink biológiai órája a kényszernyugalmi fázis legelején jár. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumából.


Derecske, Debrecen - Derecskén híre ment, hogy az almáskertben mûködõ jégágyú az esõfelhõket is távol tartja.


Körösszegapáti – Kellemes ünnepváró hangulatot teremtettek Körösszegapátiban a Debreceni Egyetem Zenemûvészeti Kara Magánénekes Tanszékének hallgatói, akik adventi hangversenyt adtak a település református templomában.

« Előző « 5. oldal »