2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

„Magyar képzõmûvészek alkotásai” címmel nyílt kiállítás a Derecskei Mûvelõdési Központ és Könyvtár Kisgalériájában csütörtökön.

Áll az építkezés a Kandia utca szomszédságában készülõ menhelyen, a környéken lakók viszont továbbra is molinókkal tiltakoznak annak építése ellen.

Új bölcsõde, új óvoda és új iskola várja a gyerekeket az idei tanévben – mondta Bakó István polgármester.

A kicsinek is örülnek2014-08-27 10:59:02

Megyénk kilenc települése örülhet állami támogatásnak.

Csak jövõre úszhatnak2014-08-08 15:10:02

Feszített víztükrû, vízforgatós, állítható mélységû uszoda épül Derecskén – jelentette be még februárban Bakó István polgármester.

Kilencen kaptak 41 milliót2014-08-08 14:56:14

A rendkívüli önkormányzati támogatásokból nem jutott sok a megyénkbe.

Több településrõl érkeztek gyerekek a citerás táborra a Sinka Miska vendégházba az elmúlt héten – mindannyian feledhetetlen élményekkel gazdagodtak.

Hol lesz a kutya vacsorája?2014-06-21 09:59:30

A helyiek tiltakoznak az épülõ kutyamenhely ellen.

Ropták Derecskén2014-06-09 15:58:11

Évadzáró gálamûsort adtak szombaton a derecskei néptánccsoportok, melynek vendégei a Budapesti Duna Mûvészegyüttes szólistái és színjátszó közösségei voltak.

A belvíz- és csatornaproblémák nem függenek össze, de együtt jelentkeztek.

Almafa-ültetés, kisvasutazás traktoros vontatással, almalé és szamóca kóstoló, de a gyümölcsösben felbukkanó állatok megismerése és a felelõs kertmûvelés témája is szerepelt a Havita- Tész Szövetkezet Derecskei Gyümölcsösében szombaton rendezett díjtalan rendezvényen.

Égett a nádas Derecskén2014-04-22 17:34:28

Hétfõn körülbelül fél 6 elõtt kigyulladt Derecskén a horgásztõ melletti nádas.

Diákszínjátszók2014-04-22 16:20:55

A Kotsi Patkó János V. Bihar-Bihor Minõsítõ Diákszínjátszó Fesztivált április 17-19. között rendezik meg a derecskei mûvelõdési központ színháztermében.

A derecskei Árnyékfogó Fotográfiai Alkotócsoport bemutatkozó kiállítása április 15-én, kedden 17 órakor nyílik a DMK Józsai Közösségi Házában (Debrecen-Józsa, Szentgyörgyfalvi u. 9.).

A Greennovációs Nagydíj pályázat döntõjében a Bold Agro Kft. derecskei gyümölcsöse Greennovációs gyártó/termelõ kategóriában lett gyõztes, a „Felelõs Kertmûvelés” programjával.

Tûz Derecskén2014-03-21 08:22:51

Tegnap este Derecskén, a Meggyfa utca-Akácfa utca találkozásánál lévõ nagy méretõ puszta területen lévõ nádas kigyulladt.

A Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozathoz csatlakozott a berettyóújfalui Nadányi Zoltán Mûvelõdési Központ is.

A tanuszodaprogram elsõ két létesítménye Derecskén és Tokajban valósul meg.

Konyár sátrában is készültek szombaton a disznótoros finomságok a Hajdú Komák, konok Kunok, Székely Góbék, Jó Palócok disznótoros versenyén.

„Jajj, de homályos az ég” – dalolta a Bakator zenekar a VI. Hajdú Komák, Konok Kunok, Székely Góbék, Jó Palócok disznótoros versenyén szombaton Derecskén.

Jókai Mór A kõszívû ember fiai címû regényét választották Derecske nagy könyvének a város lakói – derült ki a szerdai eredményhirdetéskor, melyet a magyar kultúra napja alkalmából tartottak a Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár színháztermében.

Udvardi Erzsébet (1929–2013) Kossuth- és Munkácsy-díjas festõmûvész emlékkiállításának megnyitójával, a Derecske nagy könyve címû játék eredményhirdetésével, valamint a helyi Bocskai-iskola hangversenyével ünnepelnek a magyar kultúra napján, január 22-én – a jövõ szerdán – Derecskén.

2002-ben – vállalkozók, gazdálkodók báljának indult, majd a város bálja lett, tavaly és az idén pedig már a járás báljaként tartották meg a farsangnyitó rendezvényt a városi sportcsarnokban.

Karácsonyra készülve2013-12-11 11:48:44

Adventi kézmûves kiállítás nyílt a derecskei mûvelõdési központban gyerekek által készített darabokból.

Hosszas unalmas téli estéket ûznek el kedd esténként a Derecske Városi Jóléti Szolgálat Alapítvány egyik kisszobájában összegyûlõ felnõttek, akik minden alkalommal egy kedvenc meséjüket dolgozzák fel közösen.

« Előző « 2. oldal »  Következő »