2024. április 19. Péntek, Emma.
 


Derecske - A rendvédelmi középiskolások, sõt a közterület-felügyelõk is a településen tanulnak.


Derecske, Debrecen - Derecskén híre ment, hogy az almáskertben mûködõ jégágyú az esõfelhõket is távol tartja.

Nemzetközi színjátszó fesztivált rendeznek Derecskén.

2012. március 24-én 10 órai kezdettel vette kezdetét a Derecskei Mûvelõdési Központban a „Tavaszi zsongás” Fesztivál, amelyre a környezõ települések nyugdíjas klubjai, egyesületei vettek részt.

 


Atlétika – Különös látvány fogadta kedden Derecske fõutcájának egyik vendéglátóegysége elõtt az arra járókat. A hideg, zord idõjárás ellenére közel harminc, lelkes sportoló gyûlt össze, akik az I. Vencel János Emlékfutás résztvevõi voltak.

 

 

Csendes futsal Derecskén2012-01-27 10:27:39

Futsal. A Magyar Hallássérültek Labdarúgó Szövetsége (MHLSZ) 2009 õszén indította útjára az elsõ MHLSZ Futsal Országos Bajnokságot, melyet azóta már a harmadjára rendeznek meg.


Derecske - A beruházást követõen több mint 95 százalékos lesz a csatornázottság.

 


Debrecen – Gázcsonknak ütközött és árokba borult egy kisbusz Derecske belterületén egy benzinkútnál szerda délután.

 

 

Derecske - Országosan 40 ezerrel több ember dolgozik, de régiónkban még mindig sok a munkanélküli.

Derecske – Cssütörtökön délután egy 68 éves idõs derecskei hölgy tett bejelentést a Derecskei Rendõrõrsön, miszerint õt a délelõtt Derecske, Zrínyi utcán egy általa ismeretlen nõ kerékpárral megközelítette, majd a kezében lévõ táskát ki akarta rántani. A rántástól az idõs asszony elesett, de ekkor az elkövetõ a kerékpárját ellökte és a sértettre vetette magát, azonban a táskát nem sikerült megszereznie. A sértett segítségért kiáltott, így az elkövetõ elmenekült. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Derecske - Ebben az évadban is megrendezi nagy sikerû színházi sorozatát a Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár. A 2011/2012-es idény november 24-én kezdõdik, Szûts István és Koltay Gergely Honfoglalás címû rockoperájának elõadásával.

Derecske – Feltehetõen a gázkazán meghibásodása miatt szenvedett szén-monoxid-mérgezést egy hatvanas éveiben járó házaspár hétfõ délután egy Váci Mihály utcai családi házban, Derecskén.

Derecske – Kedden 19.00 órakor érkezett bejelentés a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság ügyeletére, miszerint Derecskén a Bocskai utca és Híd utca keresztezõdésében egy hazafelé tartó idõs, 84 éves hölgyet egy általa ismeretlen, nyolc és fél hónapos terhes nõ kirabolt.

Debrecen - Az M35-ös Debrecen-Berettyóújfalu között megépítendõ újabb szakaszának nyomvonal-kijelölése miatt évek óta tiltakoznak a derecskei gazdák – ebben partnerük az önkormányzat is -, akiknek megélhetését veszélyeztetné a gazdálkodásból kivont termõterületeik elvesztése.

 


Derecske – Vegyük elõ újra Szent István intelmeit, mert ez magyarság megmaradásának záloga. Ünnepi beszédében többek között errõl szólt a derecskei alpolgármester. Fegyverneki Gergõ tudósítása

 


Debrecen, Derecske - Három intézmény gyûjteményébõl állt össze a debreceni tárlat.


Derecske - Grafikusmûvészek alkotnak tíz napon keresztül Derecskén.

 

 


Derecske - Tizenöt év alatt félezernél is több grafikai lapot adományozott Derecskének a mûvésztelep.

 

A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése keretein belül június 27-tõl június 30-ig az iskolákban alkalmazott digitális táblázatok oktatásáról tanfolyam indult a derecskei mikrotérségben.


 

Derecske - Fotókiállítás, fõzõverseny, kézmûves játszóház és koncertek – ezek a programok várták június 18-án a városnapra kilátogatókat. Bene Viktória tudósítása.

 

 

Derecske - A sikerek és a feladatok egybefonódnak, hiszen ha például nyer egy pályázatunk, az ugye siker, ugyanakkor mindjárt hozza magával a feladatokat is - jelentette ki a Naplónak Bakó István derecskei polgármester a szombati városnapi rendezvényükön.

Derecske, Létavártes - Menyhárt Károly szerint ez a döntés nemcsak Létavértest érinti hátrányosan.

Derecske - Hátrányos helyzetû felnõttek ismerkednek a számítógéppel, álláskeresési technikákat sajátítanak el, de akár kereskedelmi és vállalkozási ismereteket is tanulhatnak ingyen, hogy könnyebben találjanak munkát. A megváltozott munkaerõpiac viszonyai miatt az élethosszig tartó tanulás ma már elengedhetetlen. Ezt ismerték fel Derecskén is. Fegyverneki Gergõ tudósítása.

Nem maradnak következmények nélkül a gyermekkorúak által elkövetett bûncselekmények. A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Derecskei Rendõrõrsének elmúlt napokban tett  gyermekvédelmi intézkedései...

Derecske - A Bocskai iskola pályázatot nyújtott be a WWF Magyarország és a Cetelem Bank által közösen meghirdetett „Zöldebb Iskolákért” pályázatra, melyben a magyarországi általános iskolák számára nyújtanak támogatást fák és bokrok vásárlására.

« Előző « 4. oldal »  Következő »