2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A helyi lakosok, cégek, vállalkozók és az önkormányzat adakozásából gyûlt össze a pénz – több mint 400 ezer forint – a defibrillátorra, amelyet a napokban átadtak használóinak, az esztári polgárõr egyesületnek, illetve az egészségügyi dolgozóknak.

A pálya iránti hûség, példamutató szakmai és közösségi munka jellemezte dr. Kincses Bélát.

A 103 esztendõs Ilona néni fél évszázadot dolgozott az egészségügyben.

A megyében jelenleg 356 háziorvosi szolgálat található, típus szerint 198 felnõtt-, 87 gyermek- és 71 vegyes körzet. A tartósan, akár egy éven túl is betöltetlen praxisok száma 11. Ezek azok a javarészt kistelepülések önkormányzati fenntartásban lévõ praxisok, ahol az ellátást jobb híján tartósan helyettesítéssel kénytelenek megoldani. Emellett megyeszerte 67 olyan háziorvosi szolgálat van, ahol a praktizáló orvos betöltötte a 65. életévét. Látható, hogy szemben a szakellátással, a fiatalok hiánya, illetve a betöltetlen körzetek problémája megyénket is érinti. Mitõl kapós egy praxis, miért nem választják a fiatalok nagyobb számban ezt a hivatást? Látszólag merõben különbözõ kérdések, a válaszok azonban szorosan összefüggnek.

Egy zárt egészségügyi felhõalkalmazásba kezdik gyûjteni 2016-tól az egészségügyi adatainkat. Wow, mondják sokan, na és akkor most mi van. Szakemberek azt mondják, ez a jövõ. Kétkedõk szerint félõ, hogy egy állást bukhatunk el, ha kiderül rólunk, hogy daganatos betegek vagy AIDS-esek vagyunk, mert az üzemorvos is hozzáférhet a leleteinkhez. A szakemberek szerint viszont ez kizárt.

Nem attól leszünk egészségesebbek, mert több pénzt pumpálnak az egészségügybe. A szakemberek szerint paradigmaváltásra van szükség. Készüljön, mert a jövõben a háziorvosok nem azt fogják, mondani, hogy kérem a következõ beteget, hanem azt, hogy kérem a következõ egyént.

Több mint 5,3 milliárd forint pluszpénzt kapnak az egészségügyben dolgozók szeptemberben. Július 1-jétõl a kormány feloldotta a mozgóbérek befagyasztását. Lesznek olyan nõvérek és orvosok, akik visszakapják a korábban elvett 13. havi bérük összegét.

Magyarországon az egészségügyi dolgozók eltérõ feltételek mellett végzik munkájukat, de az intézményi fejlesztéseknek köszönhetõen ezek kiegyenlítõdnek a jövõben - mondta az Emberi Erõforrások Minisztériuma egészségügyért felelõs államtitkára csütörtökön Balassagyarmaton.

dani nagykep hlh-2331Évente 250 család néz szembe azzal az elképesztõen nehéz helyzettel a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának koraszülött intenzív osztályán, hogy a várva várt kisbaba a kijelölt idõ elõtt jóval egyszer csak kirobban az életbe, pontosabban az élet és a halál közti nagyon vékony mezsgyére. Ez a helyzet hatalmas tehertétel az önváddal, gyásszal, szégyennel küzdõ anyának, a magát tehetetlennek érzõ apának és a heteken, hónapokon át az életéért küzdõ, elképzelhetetlenül apró kisbabának is.

A Facebookon keringõ tájékoztató szerint a klinika hozott papírra tudja kinyomtatni a betegek zárójelentéseit.

A jövõ évi költségvetés tervezetében 15,8 milliárd forint áll rendelkezésre az egészségügyben dolgozók béremelésére – jelentette be az emberi erõforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

Gyakoriak, és az esetek nagy részében jól gyógyítható betegségek az immundefektusok. Interjú Dr. Maródi Lászlóval, a DE Infektológiai és Gyermekimmunológiai Tanszék professzorával.

Valamennyi megyében megalakultak az egészségügyi irányító bizottságok – közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) hétfõn az MTI-vel.

A gének betöltik a fegyvert, a környezet pedig meghúzza a ravaszt.

Tavaszi nagytakarítás: odafigyeléssel, biztonságosan, mérgezések elkerülésével.

Az energiaitalok fogyasztásának korlátozására vonatkozó szabályozás kidolgozását tervezi a kormány – derül ki Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériuma államtitkárának egy képviselõ írásbeli kérdésére adott válaszából.

A transzplantációk számának növelésében nem mindig a pénz számít, fontos az intézmények hozzáállása. Interjú dr. Nemes Balázs transzplantációs sebésszel.

A daganatgyanús betegeknek 14 napon belül idõpontot kell kapniuk diagnosztikai vizsgálatra és megszûnik az egynapos sebészeti ellátás volumenkorlátja – ezt is tartalmazza az a kormányrendelet-tervezet, amelyrõl szombati zalakarosi elõadásán, illetve az azt követõ sajtótájékoztatón beszélt az Emberi Erõforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkára.

Túlterheltek az ápolók2015-04-27 08:07:07

Magyarországon egy nappali mûszakos ápolóra 27,3 beteg jut.

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár és Balogh Sándor, a zsûri elnöke átadták “Az év praxisa a Kárpát-medencében” díjait a magyarországi és a határon túli háziorvosoknak és munkatársaiknak az Emberi Erõforrások Minisztériuma Arany János utcai épületében – közölte a fõszervezõ csütörtökön az MTI-vel.

Több százezerre tehetõ a szívelégtelenségben és szívritmuszavarban szenvedõk száma hazánkban. A gyógymódokat tekintik át április 24-én az egyetemen.

Harminc százalékkal nõtt a bejelentett mérgezések száma 2014-ben a megelõzõ évhez képest, a halálos kimenetelû esetek aránya azonban csökkent – derül ki az Országos Közegészségügyi Központ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálata (ETTSZ) által készített összesítésbõl.

A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint vészjeleket kell küldeni a magyar társadalomnak, hogy értse meg: a prioritási sorban elõbbre kell helyezni az egészségügyet.

A bárányhimlõ következményeinek megelõzésére figyelmeztet a „Védõoltással a Bárányhimlõ Ellen” program. A Házi Gyermekorvosok Egyesülete is támogatja a kampányt, melyben óvodapedagógusok és szülõk kapnak tájékoztatást a még ma is gyakran ártalmatlannak tartott betegségrõl.

Gyógyszerek engedélyezés elõtti rendelését, fiókgyógyszertárak létesítését, a szakgyógyszerészi vizsgát, valamint a gyógyászati segédeszközök kölcsönzéséhez nyújtott támogatást is tartalmazza egyebek mellett az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú törvények módosításáról szóló, a kormány honlapján olvasható tervezet.

« 1. oldal »  ... 8 Következő »