2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Mindenképpen javítani szeretne a kormányzat a lakosság egészségi állapotán, ezért átalakítják az alapellátást és több lesz a népegészségügyi szûrés és a szûrõhely - errõl az egészségügyért felelõs államtitkár beszélt az Országgyûlés népjóléti bizottságának szerdai ülésén.

A betegek biztonságos ellátása a célja annak a programnak, amelynek befejezõdése alkalmából pénteken tartottak sajtótájékoztatót Budapesten.

A háziorvosok plusztámogatására és a kórházak adósságainak rendezésére is rendelkezésre állnak a források – mondta a Kossuth Rádióban Zombor Gábor egészségügyért felelõs államtitkár.

Született problémaforrás 2014-11-27 09:13:57

Debrecen - „A világ egyik legintelligensebb lénye fekszik a bölcsõben.”

Hiányszakma a gyermekgyógyászat, a praktizáló szakemberek átlagéletkora 60 év körül jár, mégis, alig hirdetnek meg rezidens helyet. Errõl is szó volt a Napközben hétfõi adásában.

Ez év végére megszülethet az önálló népegészségügyi intézményrõl szóló jogszabálytervezet, így 2015 elsõ negyedévében akár meg is kezdheti mûködését az intézmény - mondta az Emberi Erõforrások Minisztériumának egészségügyért felelõs államtitkára.

A saját forrásból, saját kockázatra végzett egészségügyi beruházásokat támogatja az állam, de az adott szakmában teljes körû ellátást kell biztosítani - mondta Zombor Gábor, az Emberi Erõforrások Minisztériumának egészségügyért felelõs államtitkára egy konferencián.

A legtöbbet a nagy ortopédiai mûtétekre, a térd- és csípõprotézis-, illetve gerincmûtétekre, továbbá a szemlencse-beültetésekre kell várni – mondta az M1 Ma reggel címû mûsorában az egészségügyért felelõs államtitkár azzal kapcsolatban, hogy az idén több mint egymilliárd forintot fordít a kormány a várólisták további csökkentésére. Emellett jelezte: sok belgyógyász, sebész, urológus, radiológus végez háziorvosi munkát, eddig helyben azonban nem végezhettek szakorvosi vizsgálatot. Jövõre ez is megváltozik.

A Magyar Kórházszövetség elnöke határozott, következetes folytatást vár a kormánytól, amelynek céljait üdvözli.

2015 a háziorvosi rendszer megerõsödése lesz az egészségügyben - ezt az Emberi Erõforrások Minisztériumának államtitkára mondta. Rétvári Bence azt várja, hogy a több mint 10 milliárd forintos többlettámogatás - amit a háziorvosi praxisoknak nyújtanak - segít abban, hogy a betegek ne minden problémával az egyébként is eladósodott kórházakat keressék fel.

A lakók a lakásszövetkezettõl, a szövetkezet a lakóktól várja a megoldást.

Alacsony a kockázata annak, hogy az ebolaláz kórokozója Magyarországra kerüljön.

A lakosság több mint 70 százaléka szerint a hálapénzre azért van szükség, mert nélküle rosszabb ellátást kapnak, a magyarok kétharmada fizetõsnek tartja az egészségügyet, azzal, hogy ha legálisan megvásárolhatóak lennének az egészségügyi szolgáltatások, szóba sem kerülne a hálapénz – derül ki a GKI Gazdaságkutató által készített felmérésbõl.

A jövõben nem lehet majd állami kórházban magán-egészségügyi szolgáltatást nyújtani - jelentette be az egészségügyért felelõs államtitkár egy budapesti konferencián.

Nem fertõz a pikkelysömör2014-10-28 10:46:25

A pikkelysömör az egyik leggyakoribb bõrbetegség. A jellegzetes tünetek a bõrt, a hajas fejbõrt, a körmöket betegítik meg, és ízületi gyulladást is okozhatnak.

Október 29-tõl az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) mind a hét mentõhelikopter-állomásán olyan gépek szolgálnak, amelyek megfelelnek az európai uniós követelményeknek – mondta a Magyar Légimentõ Nonprofit Kft. ügyvezetõje igazgatója hétfõn a Szentesre és Debrecenbe kerülõ légi jármûvek budaörsi ünnepélyes átvétele alkalmából.

Hazánkban is egyre nagyobb teret nyer a méz alkalmazása mint természetes gyógymód.

A bizonyítékokon alapuló orvoslást elõsegítõ nemzetközi Cochrane-együttmûködés a visegrádi országok közül elsõként Magyarországon, Pécsen alakított tagozatot - jelentették be a baranyai megyeszékhelyen csütörtökön.

A néhány évvel ezelõtti drasztikus ágyszámcsökkentések ellenére, az ország legkisebb klinikájaként a II. Sz. Sebészeti Klinika mára az egyik legtöbb laparoszkópos mûtétet végzõ ellátóhely Magyarországon.

A kormány elkötelezett abban, hogy a hivatás szakmai és anyagi szempontból is megbecsült legyen, perspektívát adjon, legfontosabb feladatának pedig azt tartja, hogy fiatal, jól képzett orvosok kerüljenek a rendszerbe - mondta a Ma reggelben az egészségügyi államtitkár.

A kormány elfogadta az ágazat átalakítására vonatkozó terveket, az ágazat jövõre több pénzhez jut majd - mondta Zombor Gábor egészségügyért felelõs államtitkár hétfõn a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában.

Az egészségügyi ellátórendszer problémája és a kórházi adósság újtermelõdése alapvetõen az évek óta tartó forráskivonás következménye – mondta Molnár Attila, az Egészségügyi Gazdasági Vezetõk Egyesületének elnöke egy csütörtöki budapesti szakmai konferencián.

Ebolás beteget vittek a fõvárosba Debrecenbõl – hívta fel a szerkesztõséget egy olvasónk kedden. Kis utánajárással kiderítettük, a déli órákban valóban átszállítottak egy lázas nigériai férfit a debreceni Kenézy kórházból a budapesti Egyesített Szent István és Szent László Kórház (ESzSzK) trópusi részlegére, az azonban még nem volt egyértelmû, hogy mi lehetett a baja.

A szakember szerint csak akkor megyünk fogorvoshoz, ha fáj.

A béremelés mellett az is nagy elõrelépés, hogy az ápolók gyakorló ápolóként hamarabb beléphetnek a munkaerõ-piacra - mondta a szaktárca helyettes államtitkára Lille-ben, a szakmák Európa-bajnokságán, ahol Magyarország elõször indít versenyzõt az ápolás és gondozás kategóriában.

« Előző « 4. oldal »  Következő »