2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Kínai-magyar orvosi gyógyítói központot hoztak létre Budapesten, a VIII. kerületi Benyovszky Móric utcában.

A lappangási idõket figyelembe véve már nem várhatók újabb megbetegedések a lépfenefertõzés miatt Tiszafüreden vagy a környezõ településeken – jelentette ki a Jász-Nagykun-Szolnok megyei tiszti fõorvos hétfõi sajtótájékoztatóján Szolnokon.

A lappangási idõket figyelembe véve már nem várhatók újabb megbetegedések a lépfenefertõzés miatt Tiszafüreden vagy a környezõ településeken – jelentette ki a Jász-Nagykun-Szolnok megyei tiszti fõorvos hétfõi sajtótájékoztatóján Szolnokon.

Közösen a démonok ellen2014-07-03 15:05:58

A kábítószer-fogyasztás veszélyeire hívták fel a figyelmet a függõk.

Még a nyáron plusz támogatást kaphatnak a kórházak - mondta el az egészségügyért felelõs államtitkár. Zombor Gábor azt is közölte, hogy egyik legfontosabb feladatának tartja az egészségügyi dolgozóknál tapasztalható elvándorlási folyamat további lassítását, és hosszabb távon a tendencia megfordítását.

Megyénkbõl is mennek2014-07-03 12:19:33

Hajdú-Bihar megyébõl is csatlakoznak fiatalok a Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsõsegélynyújtó Szolgálatához: július 23-án 12 elsõsegélynyújtó és két csoportvezetõ (Pintér Petra, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Észak-alföldi régióvezetõje és Szmír Hajnalka).

Hat pontban foglalta össze a magyar egészségügy fenntarthatóságának megteremtésére irányuló, általa stratégiainak tartott lépéseket az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete (ETOSZ). A szervezet közleményében azt írta, minden elõremutató lépés elõfeltétele, hogy az egészségügy újra a felelõs társadalmi és kormányzati gondolkodás elõterébe kerüljön.

A cukorbetegség hazánkban minden tizedik embert érint. Körülbelül 800 ezer a kezelt páciensek száma, és majdcsak ennyi azoké is, akik még nem tudnak róla.

Az adatközlésre kötelezett több ezer intézmény csak kevesebb mint fele juttatta el eddig a kért adatokat a naprakész adatbázist kiépítõ Országos Tisztifõorvosi Hivatalhoz. A határidõ július 1.

A magyar egészségügyben is felismerték, hogy a lelki támogatás növeli a gyógyítás hatékonyságát. Áprilistól szinte minden osztályon kérhetjük pszichológus segítségét. Miért van szükség pszichoterápiára egy infarktus után, vagy ha fejfájás gyötör?

A melegedõ idõ miatt ismét gyorsan emelkedik a levegõben lévõ virágpor mennyisége, így erõsödhetnek az allergiások tünetei – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken az MTI-vel.

Legkorszerûbb mentõjármû2014-05-23 18:26:40

A legkorszerûbb technikával, egészségügyi eszközökkel felszerelt mentõautó állt szolgálatba a biharkeresztesi mentõállomáson csütörtök reggel.

Egy felmérés szerint több tízmilliárd forintot költ hálapénzre a magyar lakosság, egy másik kutatás szerint pedig a hálapénz az, ami "felnyomja" az egészségügyi költségeinket. Dénes Tamás, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke a Ma reggelben azt mondta: a több mint egy éve indult hálapénzkampány célja, hogy felhívják a figyelmet a lakosság és a döntéshozók körében arra, a hálapénzt meg kell szüntetni.

Az elbizakodott gyilkostól a halottvizsgálat új szabályáig, sok mindenrõl beszélgettek.

Az orvoshiány elõbb-utóbb a képzést és a betegellátást is akadályoztathatja.

Népszerû az apás szülés2014-05-02 21:22:35

Harminc éve választhatják a párok a debreceni szülészeti klinikán az apás szülést. Az idei Születés Hete központi témája az apaság kérdésköre.

A súlyos fertõzõ betegségek elleni oltások fontosságára hívják fel szakemberek a figyelmet az európai védõoltási hét keretében; Magyarországon az évtizedekkel korábban bevezetett védõoltási rendnek köszönhetõen az átoltottság 98 százalékos.

Több allergén növény pollenkoncentrációja a magas, akár a nagyon magas szintet is elérheti, és okozhat tüneteket az arra érzékenyeknek a következõ napokban – tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szombaton az MTI-t.

Érdemes odafigyelni, ha kattog az állkapcsa, vagy nem tudja miért fáj a feje, esetleg a fogát csikorgatja éjszaka – tanácsolja dr. Hermann Péter, a Semmelweis Egyetem Fogpótlástani Klinikájának igazgatója, a Fogorvostudományi Kar dékánja.

Új védõnõ óvja az áldott állapotú nõket és kisgyermekeket Tépén.

A hajdúszoboszlói Éltes Mátyás Általános és Speciális Szakiskolából csütörtök délelõtt 7 gyermeket, késõ délután pedig a még egy fiatalt szállítottak gyógyszermérgezéssel a debreceni Gyermekklinikára.

Egyes háziorvosi praxisok úgy gyarapítják a betegeik számát, hogy egyszerûen átjelentenek egyeseket magukhoz, a beteg tudta nélkül.

A kormány 2012 szeptemberében indította el uniós finanszírozással azt a programot, amelynek célja a magyarországi mentés fejlesztése. Hétfõn tíz új mentõautót kapott az Országos Mentõszolgálat.

Tizenegy észak-magyarországi kórházban fejlesztik a rehabilitációs ellátórendszert, a Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyei egészségügyi intézmények alkotta konzorcium erre a célra több mint 4,6 milliárd forintot nyert el.

A jövõ egészséges társadalmáért címmel szervezett konferenciát Hajdúszoboszlón a Magyar Vöröskereszt február 20. és 22. között. A program célja a szervezet egészségnevelési területének fejlesztése volt.

« Előző « 6. oldal »  Következő »