2024. április 16. Kedd, Csongor.
 

Egy nagyváros lakosságával nõ évente a daganatosok száma hazánkban. A február 4-i rákellenes világnap üzenete: az idõben felfedezett kór gyógyítható.

Fáradékonyság, csökkent fizikai terhelhetõség, nehézlégzés, lábdagadás a jellemzõ tünetek.

A magyarok többsége odafigyel, hogy egészségesen táplálkozzon.

Hazánkban minden harmadik felnõtt magasvérnyomás-betegségben szenved. A kórhoz gyakran társul cukorbetegség és zsíranyagcsere-zavar.

Az influenzajárvány miatt újabb egészségügyi intézmények vezetettek be látogatási tilalmat - tájékoztatott az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a honlapján kedden.

A területen tapasztalt influenza és influenzaszerû megbetegedések számának emelkedése miatt, a kórházban fekvõ betegek védelme érdekében 2015. január 27. napjától visszavonásig a Kenézy Gyula Kórház és Rendelõintézet valamennyi fekvõbeteg osztályán látogatási tilalom lép érvénybe.

Megfelelõ étkezéssel sokat tehetünk a hipertónia leküzdéséért.

A folyadék szerepet játszik a testhõmérséklet szabályozásában és az egyik fõ alkotóeleme a sejteknek.

Fogyasszunk több halat2015-01-25 11:39:35

Könnyen emészthetõ, megelõz bizonyos betegségeket és még a fogyni vágyóknak is remek választás lehet.

Statisztikailag bizonyított, hogy a horkolás magas vérnyomást okozhat, illetve növeli a szívbetegségek, az infarktus, a fáradtság és a depresszió kockázatát.

A legtöbben szeretnénk a téli hónapokban is egészségesek maradni, megerõsíteni immunrendszerünket a különbözõ kórokozók, náthavírusok támadásai ellen. A sokoldalú D-vitamin ezen is segíthet.

Az influenza megelõzése2015-01-23 12:14:22

A D-vitamin-szint megduplázása az influenzás megbetegedések számát 90 százalékkal csökkentheti – hívta fel a figyelmet a télvíz idején különösen aktuális, kevésbé ismert hatásokra is a Magyar Primer Prevenciós Orvos Egyesület.

Mit tegyünk ellene2015-01-20 11:23:22

Koleszterinszintre is hatékony lehet a vitamin-visszapótlás.

Az elektronikus közúti áruforgalom ellenõrzõ rendszerben (ekáer) az élelmiszerekre szigorúbb szabályok vonatkoznak, amitõl a visszaélések hatékonyabb kiszûrésért reméli a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Ha fázik, vacog, fájdalmat vagy zsibbadást érez, ezek már a kihûlés vagy a fagyás elõjelei!

Ha fázik, vacog, fájdalmat vagy zsibbadást érez – ezek már a kihûlés vagy a fagyás elõjelei!

Pánikrohamot minden tízedik ember átél élete során legalább egyszer, de a pánikbetegség a lakosság 2-4 százalékát érinti, nõknél gyakoribb. Nem mindig egyértelmû miért alakul ki, azonban jól gyógyítható, ezért minél elõbb orvosi segítséget kell kérni.

Tudományos körökben is kezd széles elismertséget kivívni a gondolat, hogy a beleinkben élõ baktériumok sokrétû módon befolyásolják agyunk mûködését.

A hét második felétõl szénhidrátot is lehet fogyasztani.

A fülöpi általános iskolában mindig nagy gondot fordítanak az egészséges életmódra.

Sokkoló eredmények2014-12-08 10:42:09

A szûréseken résztvevõk 50 százalékának magas a vérnyomása.

A relaxációs módszerek kiválóan alkalmasak a feszültség, a szorongás enyhítésére.

Sokszor elõfordul, hogy csak a beiskolázáskor derül ki a probléma.

A kormány az idén 86 milliárd forintot fordít a fogyatékkal élõ emberek támogatására - közölte a kormányszóvivõ kedden Debrecenben, a Fény Felé Alapítvány Kincsesláda kreatív stúdiójának

Tudományos körökben is kezd széles elismertséget kivívni a gondolat, hogy a beleinkben élõ baktériumok sokrétû módon befolyásolják agyunk mûködését.

« Előző « 2. oldal »  Következő »