2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Meglehet, hogy tápanyagok tekintetében nem csak az számít, ami az ételben, hanem az is, ami rajta van. Azt persze senki sem mondja, hogy együnk koszt.

A megfázás egyik elsõ tünete a kaparó vagy égetõ érzés a torokban, és sajnos a torokfájás gyakran az egyéb panaszok enyhülése után is makacsul fennáll. Megoldások a házi patikából.

Az alkoholfogyasztás mélyen beleivódott az emberi kultúrába. Mértékkel fogyasztva nem is jelent problémát, sõt, a vörösbor elõnyös hatásairól is rengeteg cikk jelent meg. A túlzásba vitt fogyasztás azonban súlyos egészségügyi problémákhoz, végül halálhoz vezethet.

Minden századik embert érint Magyarországon a lisztérzékenység, éppen ezért meglepõ, hogy az érintettek 80 százaléka nem is tud a saját betegségérõl. Egy magyar kutató gyorstesztet fejlesztett ki a betegség hatékony felderítésére.

Október 15-én volt a a kézmosás világnapja. Sokan megvonják a vállukat, hogy miért érdemes egy mindenki számára egyértelmûnek gondolt tevékenységrõl beszélni.

Ha Ön dohányzik, reggelente nehezen ébred, a zöldségek helyett inkább az alkohol a barátja, és még nevetni sem szokott magán, akkor nagyobb a szívinfarktus-kockázata.

A diófa levelérõl, a zöld dióról, a dióbél jótékony hatásáról már számtalan helyen olvashatunk, de mi a helyzet a dióhéjról?

A sütõtök erõs antioxidáns hatásának hála nem csak a ráncok elleni harcban kiváló: agyserkentõ nassolnivalóként segít elkerülni az õszi depressziót.

Amerikai kutatók olyan rugalmas elektronikával ellátott tapaszt fejlesztettek ki, amely nyomon követi a testhõmérsékletet, a vérkeringést, sõt azt is elárulja, mikor kellene naptejet használni.

Napjaink rohanásában, ahol a stressz és a szervezetre káros külsõ hatások mindennaposak, egyáltalán nem mindegy milyen élelmiszereket, italokat fogyasztunk. Számtalan negatív tényezõ rövidíti meg az életünket, melyekbe sokszor bele sem gondolunk, holott hosszútávon megannyi betegség kiváltó okai lehetnek.

A roma közösség aránytalanul nagy arányban szenved olyan egészségügyi problémáktól, amelyek esetében meghatározó a szociális helyzet – állapítja meg egy uniós jelentés, amelyet csütörtökön tett közzé az Európai Bizottság.

A parlagfû-allergia tüneteit a rendelkezésre álló terápiák csökkentik, de a fokozott immunreakciót kitörölni véglegesen már nem tudják. Az interneten számos fórumon és oldalon lehet találkozni alternatív módszerekkel.

Szinte nulla százalék az esélye, hogy Ebola-járvány legyen Magyarországon. A vírus túl nehézkesen terjed ehhez, és eleve nagyon sérülékeny. Budapesten mûködik Közép-Európa egyetlen, a legveszélyesebb kórokozók kezelésére is felkészült laboratóriuma.

A meleg, párás idõjárás szédüléssel, keringési rendellenességekkel és alacsony vérnyomással gyötri az arra fogékonyakat. Miért jelent ekkora megterhelést a magas páratartalom a szervezet számára?

A magyar lakosság egy része a HPV elleni vakcinákról kevés vagy nem megfelelõ információval rendelkezik, ezért elindult egy informatív weboldal, amely a vírusról és a megelõzésrõl is tájékoztatást nyújt.

Sajnos a hosszú, forró nyár nem mindenkinek a felhõtlen pihenés, kikapcsolódás idõszaka, mert egyre több felnõtt és gyermek küzd ilyenkor betegséggel.

A strand az a hely, ahová nem ciki smink nélkül menni.

Táplálkozás–környezet–egészségügy–prevenció címmel tartott Miskolcon konferenciát az Egészséges Táplálkozásért Egyesület országjáró körútja egyik állomásán. Érdekes témákat boncolgattak: például hogy mitõl bio a bio vagy milyen beltartalmi értékei vannak az ökotermékeknek? A Kossuth Rádió Napközben címû keddi adása ezt a témát járta körül.

A depresszió leküzdését, az öngyilkosság megelõzését segítõ weboldalt indított az Európai Szövetség a Depresszió Ellen (EAAD) - közölte Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének fõigazgató-helyettese.

Egyre gyakoribb probléma a fogerózió, amely a fogzománc károsodását jelenti. A betegek általában csak akkor veszik ezt észre, amikor már nagy a baj.

A magas vérnyomás a leggyakoribb idõskori betegség, a 75 év felettiek nyolcvan százalékát érinti. Ahhoz, hogy ezt az arányt csökkentsük, már fiatal középkorban, sõt gyakran még hamarabb el kell kezdeni a megelõzést.

Mit ér a fogselyem?2014-06-10 09:27:19

A fogorvosok ajánlása szerint érdemes naponta kétszer a fogmosást fogselyem használatával is kiegészíteni, hogy ezáltal csökkentsük a fogszuvasodás kialakulásának kockázatát. De valóban segít a fogselyem a megelõzésben?

Ha egy olyan gyümölcsöt kellene kiválasztani, melynek története összefonódik a szépséggel, akkor biztosan a gránátalma lenne a befutó – nem véletlenül!

Nincs pénzünk egészséges élelmiszerekre, de dohányzásra mindig költünk – állítja többek között egy most készült hazai tanulmány, amely a lakosság életmódját vizsgálta. A kép eléggé lesújtó.

Megfejtették az 1918-ban több tízmillió emberéletet követelõ influenzajárvány rejtélyét a kutatók, akik a vírus eredetére, s arra keresték a választ, hogy miért volt olyan gyilkos a kór, amelynek fõként fiatalok estek áldozatául.

« Előző « 3. oldal »  Következő »