2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Alvásterápiával talán megduplázhatók a depressziósok gyógyulási esélyei egy kanadai kutatás szerint, mely a kóros álmatlanság terápiájából indult ki.

Akinek soha egyetlen elhatározása sem merült még a feledés világába, jobb, ha most abbahagyja a cikk olvasását, mivel nem fogok újat mondani-írni neki! Azok, aki szeretnének egy-egy új információval közelebb kerülni a céljaikhoz, azoknak érdemes végig olvasniuk!

Milyen állapotban van a szervezetünk õsszel, mennyire emlékszik még a nyári feltöltõdésre? Mikor kezd legyengülni, és milyen tüneteket érdemes már komolyan venni?

Már az ókorban is szõlõkúrákat ajánlottak a szívbetegségekre és a magas vérnyomásra. A szõlõ magjában van egy procyanidin nevû anyag, amely bizonyítottan javítja az erek rugalmasságát, következésképpen csökkenti az érelmeszesedés, a magas vérnyomás és a keringési betegségek kockázatát.

A Nemzetközi Rákkutató Intézet az után kezdett el érdeklõdni a lenmag iránt, hogy Európai kutatások kimutatták, hogy bizonyos tumorokat visszazsugorít, és hatásos lehet a mell-, a prosztata- és a tüdõrák ellen.

Debrecenben bemutatták az elsõ magyar menürendszerrel ellátott vércukormérõ eszközt, amely a fejlesztõk reményei szerint kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi a betegek mindennapi kezelését.

Fordulópont lehet az Alzheimer-kór gyógyításában egy új brit felfedezés, az elsõ szer, amely sikeresen akadályozta meg az agyszövet pusztulását beteg egereknél. Az emberi gyógyszer kifejlesztése még éveket vehet igénybe.

A szakemberek szerint a magyar emberek 70 százaléka D-vitamin-hiánnyal küzd. Ez gyengíti az immunrendszert, és olyan betegségek kialakulásához vezethet, mint a csontritkulás, a depresszió, az érelmeszesedés és a meddõség.

Cukorbetegeknek, Pajzsmirigy alulmûködés esetén, Fogyókúrázóknak valódi megoldást kínál a spirulinának nevezett alga, mely több mint 100 éltetõ anyagot tartalmaz. Esszenciális aminosavakat, vitaminokat, ásványi sókat, és más alap szükségleteket kielégítõ tápanyagokat.

Baranyi Babamasszázs® a thai babamasszázs továbbfejlesztett változata, kiegészítve terápiákkal és mozgásfejlõdéshez kapcsolódó masszázzsal, a Babamasszázs könyv szerzõjétõl tanulhatja elõképzettség nélkül, akár szakmaként is!

A felnõtt emberek napi vízigénye 2,5-3 liter, ebbõl átlagosan másfél liternyit juttatunk be a szervezetbe valamilyen ital formájában.
A rák õsi ellenszere2013-07-10 09:30:44
Egy fantasztikus anyag mûködik a szervezetünkben. Amerikai kutatók mester hormonnak nevezték el. Segít a vérnyomás, a csontsûrûség, a hangulat, a viselkedés, izomerõ szabályozásában, serkenti a haj növekedését, az immunrendszer mûködését. Felelõs a programozott sejthalálért, úgynevezett apoptózisért, melynek feladata a sérült vagy rákos sejtek szaporodásának megállítása.

Amerikai kutatók ígéretes és biztonságosnak tûnõ eljárást dolgoztak ki a szklerózis multiplex kezelésére.

A lúgosításról2013-05-17 10:47:01

Dr. Robert O. Young korunk mikrobiológusa és kutatója 25 éven át azt vizsgálta, hogyan mûködik a testünk sejtszinten. Elmélete, az ÚJ BIOLÓGIA az egészség új és egyszerû megközelítése. Azt állítja, hogy csupán egyetlen betegség létezik. Minden betegség mögött egyetlen ok rejlik, ez pedig nem más, mint a test túlsavasodása.

Elkészült az elsõ hazai stressztérkép, amely az aggodalomra hajlamos és nyugodt emberek arányának kimutatására alkalmas. A férfiaknak és az idõsebbeknek nagyobb, a nõknek és a fiatalabbaknak kisebb a stressztûrõ képességük - állapította meg felmérésében a life.hu egészségügyi portál.

 

Forrás: Wikipedia/Richard BartzA sok csapadék kedvezhetett a kullancsoknak, és a hosszabb tél sem okozott gondot nekik: már a február-márciusi hidegekben aktivizálódtak. Természetjárás után már hazafelé, a buszon, autóban ajánlott ellenõrizni a ruházatot, otthon pedig az egész testfelületet. Aki nem akarja, hogy kertjében kullancsok legyenek, tegye számukra kevésbé vonzóvá.

Tovább csökkent az influenzások száma
Hajdú-Bihar – Megszüntették a látogatási tilalmat a Kenézy Kórház érintett osztályain.

Az új - három gyógyszerbõl álló - kezelések az új, mással még nem kezelt betegek esetében 63-75 százalékos gyógyulást ígérnek, szemben a jelenlegi 40-50 százalékkal. Azt, hogy ki részesülhet elõször az új kezelésbõl, rászorultsági lista dönti el.

Bár a cukorbetegség nevében ott a cukor, egész eddig a cukorfogyasztás és a cukorbetegség közötti közvetlen kapcsolatot tudományosan nem igazolták. Egy új tanulmány azonban megmutatja ezt az összefüggést, ami jelentõségében ahhoz hasonlítható, mint amikor az 1960-as években feltárták a dohányzás és a tüdõrák közötti kapcsolatot.

Tények: az utóbbi évtizedekben a kozmetikai ipar robbanásszerû fejlõdésének lehettünk tanúi. Ebben a bõségben nincs egyszerû dolga annak, aki valóban a számára legmegfelelõbb készítményt szeretné megtalálni. Ehhez mindenek elõtt tisztában kell lenni azzal, hogy milyen is bõrünk felépítése, és mik az esetleg eddig felfedett érzékenységeink (allergiák).


A Semmelweis nap, valamint az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban kitüntetéseket adtak át, illetve egy dolgozót elõléptettek június 28-án.

Ha eljön az október vége, akkor mindenki tudja Csökmõn, hogy a Gondozási Központ megrendezi a sok programot tartalmazó egészségügyi hetet.

« Előző « 5. oldal »  Következő »