2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

A parlament elõtt a törvény, amelyben a kormány átírhatja az e-cigarettákra vonatkozó szabályokat. Az e-cigaretta támogatói szerint az eszköz segíthet leszokni a dohányzásról, és ártalmatlanabb a cigarettánál. Ellenzõi szerint viszont káros és kapudrog a dohányzáshoz. Ha az Országgyûlés elfogadja a tervezetet, az e-cigaretták bekerülnek a dohányboltokba, a szakkereskedések pedig lehúzhatják a rolót.

Módosította az Európai Parlament a légköri szennyezõanyagok kibocsátásaira vonatkozó irányelvet. Szigorúbb határértékek lépnek életbe, a tagállamoknak konkrét intézkedésekkel kell csökkenteniük a szálló por és a nitrogén-oxidok kibocsátását. A dízeles és közvetlen befecskendezésû benzines jármûvekre magasabb adókat kell bevezetni, mint a kevésbé szennyezõ típusokra. A jármûvizsgálati módszereket minél elõbb módosítani kell.

A csúcson elnöklõ Herman Van Rompuy emlékeztetett rá, hogy az EU a legutóbbi nemzedék legsúlyosabb válságából tart kifelé. Úgy vélekedett: az Európai Tanács feladata, hogy lendületet adjon az EU-nak és döntsön a követendõ stratégiáról.

Akácsirató erdész-szemmel2014-04-25 11:03:12

A magyarországi magánerdõk közel hetven százaléka akác; mi lesz a sorsuk?

Már harminc pártot vett nyilvántartásba a május 25-i európai parlamenti választásra a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), a testület vasárnapi ülésén az Új Magyarország Párt nyilvántartásba vételérõl döntött. A listaállításhoz legalább 20 ezer választópolgár ajánlása szükséges.

Idén harmadik alkalommal adták a fõvárosban, a Duna Palotában a tragikusan fiatalon elhunyt európai parlamenti képviselõrõl, Pálfi Istvánról elnevezett emlékérmet, melyet Danuta Hübner, az Európai Parlament regionális fejlesztési bizottságának elnöke kapott.

« 1. oldal »