2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Az Európai Unió magyarországi lakcímmel rendelkezõ, de nem magyar állampolgárai automatikusan felkerülnek az október 12-i önkormányzati választás névjegyzékébe, az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választásától eltérõen nem kell kérniük felvételüket a névjegyzékbe.

A kezdeményezett hívások díja 2014. július 1-jétõl majdnem 19 százalékkal, a fogadott hívásoké megközelítõleg 27, az SMS-küldéseké 23 százalékkal csökken.

Az Európai Unió mûködése személytelen, bürokratikus, ez elborzasztja az állampolgárokat, ezzel is magyarázható a választási részvétel alacsony száma – mondta G. Fodor Gábor, a Századvég stratégiai igazgatója a HírTV választási mûsorában vasárnap este.

Versenyhátrányt okoz a magyar méhészeknek az Európai Parlament múlt heti döntése.

Korszerû kémiai laboratórium kialakítására 328,9 millió forint európai uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében Berettyóújfalu. Az önkormányzat közleménye szerint az Arany János Gimnáziumban épül meg a laboratórium, ahol 2200 helyi diák kísérletezhet majd.

A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelõs helyettes államtitkára szerint a magyar kormánynak sok vitája van Brüsszellel, ám az idei hónapra tervezett 250-260 milliárd forintos tétel biztosan megérkezik Magyarországra.

A megye városainak szociális és funkcióbõvítõ beruházásaira közel 3 milliárd forintot szavazott meg a kormány.

Mondvacsinált okokra és problémákra vezethetõ vissza, hogy szinte minden jelentõs forrást befagyasztott – a jelenleg futó tizenöt programból tizenhármat felfüggesztett – hazánk esetében az unió végrehajtó testülete, a brüsszeli Európai Bizottság. Csepreghy Nándorral, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelõs helyettes államtitkárával Szabó Anna beszélgetett.

Az uniós szabályozásnak megfelelõen július 1-jétõl tovább csökkennek az Európai Unión belüli mobiltelefonálás és adatküldés roamingdíjai, amelyeket a magyarországi mobilszolgáltatóknak is alkalmazniuk kell.

A magyar föld megtartása a célja a készülõ mezõ- és erdõgazdasági földek forgalmáról szóló törvényjavaslatnak, amelyrõl széles körû társadalmai-szakmai vita folyt; ennek nyomán szükségessé vált a törvényjavaslat szövegének koncepcionális jellegû átdolgozása - tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-t.

Miközben a tavalyi év arról szólt, hogy Európában a magyar gazdaság teljesít az egyik legrosszabbul, az idei év elsõ negyedéves adata teljes változást hozott.

Ezúttal a minimálbér függvényében vizsgáltuk meg az energia- és gázárakat, majd hasonlítottuk össze az európai országokéval. Az eredmény enyhén lelombozó.

Az elõzetes becslés szerint februárban 1,8 százalékos volt a pénzromlás üteme az eurózónában.

Egy zürichi általános iskolai tanár öt perc alatt keresi meg budapesti kollégája órabérét. A svájci UBS Bank a világ 58 országának 72 városában elérhetõ átlagkereseteket vetette össze. A budapesti bérek még Közép-Európában is kevésnek tûnnek.

Az EU-n kívülrõl érkezõ ajándékok utáni vámfizetésre figyelmeztet a NAV
Budapest, 2012. szeptember 2., vasárnap (MTI) – Az Európai Unión kívül élõ magánszemélyektõl érkezõ, 45 eurót meghaladó értékû küldemények után adót és vámot kell fizetni, az ajándékozás ténye pedig nem ad mentességet ez alól – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivõje.

 

Komádi Város Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Európai kisváros-kép kialakítása Komádiban” címû, ÉAOP-5.1.1/E-09-2009-0007 jelû pályázatát az NFÜ Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatóságának vezetõje 45.089.277 Ft összegû támogatásra ítélte 51.048.190 Ft elszámolható összköltség mellett.

Az 1891-ben született Karácsony Sándorról és tanítványáról, az 1926-ban született Durkó Mátyásról nevezték el a január 28-án átadott népfõiskolai székház termeit Berettyóújfaluban.

« Előző « 2. oldal »