2018. április 22. Vasárnap, Csilla, Noémi.
 

A vendégek nem egyedül jönnek, hanem baktériumok millióit hozzák magukkal. Ez viszont kifejezetten jót tesz az immunrendszerünknek, állítja egy amerikai kutató.

Mini szimpóziumon mutatták be, milyen lehetőségeket teremt az a Magyarországon egyedülálló, teljes emberi génkészlet gyors szekvenálására képes műszer, amit a Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézetében adtak át.

A megfázás egyik első tünete a kaparó vagy égető érzés a torokban, és sajnos a torokfájás gyakran az egyéb panaszok enyhülése után is makacsul fennáll. Megoldások a házi patikából.

Minden századik embert érint Magyarországon a lisztérzékenység, éppen ezért meglepő, hogy az érintettek 80 százaléka nem is tud a saját betegségéről. Egy magyar kutató gyorstesztet fejlesztett ki a betegség hatékony felderítésére.

A meleg, párás időjárás szédüléssel, keringési rendellenességekkel és alacsony vérnyomással gyötri az arra fogékonyakat. Miért jelent ekkora megterhelést a magas páratartalom a szervezet számára?

Sokan szégyellik magukat, megroppan az önbecsülésük, ha a PCOS rövidítéssel jelölt női hormonális zavar tünetei jelentkeznek rajtuk.

Amerikai kutatók ígéretes és biztonságosnak tűnő eljárást dolgoztak ki a szklerózis multiplex kezelésére.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!