2018. április 22. Vasárnap, Csilla, Noémi.
 

Mini szimpóziumon mutatták be, milyen lehetőségeket teremt az a Magyarországon egyedülálló, teljes emberi génkészlet gyors szekvenálására képes műszer, amit a Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézetében adtak át.

Az influenzajárvány miatt újabb egészségügyi intézmények vezetettek be látogatási tilalmat - tájékoztatott az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a honlapján kedden.

A magyar lakosság egy része a HPV elleni vakcinákról kevés vagy nem megfelelő információval rendelkezik, ezért elindult egy informatív weboldal, amely a vírusról és a megelőzésről is tájékoztatást nyújt.

Érdemes odafigyelni, ha kattog az állkapcsa, vagy nem tudja miért fáj a feje, esetleg a fogát csikorgatja éjszaka – tanácsolja dr. Hermann Péter, a Semmelweis Egyetem Fogpótlástani Klinikájának igazgatója, a Fogorvostudományi Kar dékánja.

A Kínában szerzett orvosi diploma és a büntetlen előéletről szóló igazolás birtokában is praktizálhatnak Magyarországon orvosok – ezzel bővült az egészségügyi törvény, amelynek az is szándéka, hogy könnyebb legyen ellenőrizni a kínai tradicionális gyógyítást végzőket.

Influenzajárvány ugyan nincs, de tele vannak a rendelők, mert egyre több a meghűléses, náthás beteg. Ahogy alábbhagyott a H1N1, beindultak az ősszel szokásos vírusok.
« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!