2024. április 23. Kedd, Béla.
 

Elindult a kormány csalad.hu honlapja, amely nemcsak a kormány intézkedéseirõl ad információt, de azt is segít kiszámolni, mennyi lesz az olvasónak a nyugdíja. Az apropó a Budapesti Demográfiai Fórum, amelyen arra keresik a választ, hogyan lehetne megállítani Európa népességfogyását. Egy dolog biztos: nem a bevándorlással.

Nem lesz mindennapi énekóra, viszont Balog Zoltán miniszter személyes szívügyének tekinti, hogy az iskolákban többet énekeljenek a diákok. Az emberi erõforrások minisztere bejelentette, hogy az Oktatási Hivatalt megbízott vezetõként Maruzsa Zoltán, eddigi helyettes államtitkár vezeti a jövõben.

Emmi: bevált a gyed extra2015-05-10 11:49:01

A gyed extra is jelentõsen hozzájárult a gyermekvállalás növekedéséhez az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) család és népesedéspolitikáért felelõs helyettes államtitkára szerint.

Idén több mint ötmilliárd forinttal támogatja az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) a Nemzeti Együttmûködési Alapból (NEA) a civil szervezeteket, ez pedig kétmilliárd forinttal meghaladja a tavalyi keretet – jelentette be az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelõs államtitkár szerdán Piliscsabán.

A családi kedvezményeket ismertetõ kiadványokat jelentetett meg az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi). A tájékoztatókat Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelõs államtitkár mutatta be a Papp László Budapest Sportarénában rendezett esküvõi kiállításon tartott szombati sajtótájékoztatóján.

Az elmúlt négy évben mintegy 20 milliárd forint állami és uniós forrást fordíthatott az Országos Mentõszolgálat a mentõautópark megújítására, új mentõautók és esetkocsik vásárlására - közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelõs államtitkársága hétfõn az MTI-vel.

Ezen a héten megkezdik munkájukat a megyei egészségügyi egyeztetõ bizottságok annak érdekében, hogy áttekintsék az adott megye/térség egészségügyi ellátásának struktúráját, a kapacitásokat és megtalálják a lehetõ legoptimálisabb mûködési kereteit - közölte az Emberi Erõforrások Minisztériumának egészségügyért felelõs államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.

Nem felezõdik a gimnáziumi keretszám, de néhol képzési profiltisztításra van szükség.

Tavalyhoz képest az Emberi Erõforrások Minisztériumához tartozó egyes területek akár 3, 6, vagy 10 százalékkal is több pénzt kaphatnak.

A kormány 1,8 milliárd forinttal összesen 11 ezer diákot támogat az Útravaló ösztöndíjprogram középiskolai és érettségi alprogramja keretében.

A napokban érkezik meg az újabb pedagógus-béremelés az érintettekhez – tájékoztatta az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) Köznevelésért Felelõs Államtitkársága vasárnap az MTI-t.

Átlagosan mintegy 15 százalékkal csökkent az iskolákban az 50 órát meghaladó igazolatlan hiányzások száma a 2013-14-es tanévben az azt megelõzõhöz képest – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyi államtitkársága vasárnap az MTI-vel.

A tankönyvek rendben érkeznek az iskolákba, áruk átlagosan húsz százalékkal csökkent és a diákok hatvan százaléka ingyen kapja azokat – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelõs államtitkársága ellenzéki sajtónyilatkozatokra reagálva kedden az MTI-vel.

Tíz százalékkal nõtt a nyári étkeztetésben részt vevõ gyerekek száma a múlt évihez képest, a programra az idén 2 milliárd 640 millió forintot fordított a kormány – mondta Czibere Károly, az Emberi Erõforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelõs államtitkára.

Megjelentek a következõ tanévre szóló Út a középiskolába és Út az érettségihez ösztöndíjak kiírásai, amelyekre az általános és középiskolák júliusig nyújthatják be a tanuló-mentor párok pályázatait – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelõs államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.

Az iskolák kizárólag jóváhagyott tankönyvekre adhatják le rendeléseiket, az 1-2, 5-6, 9-10. évfolyamok esetében ez az új kerettanterveknek megfelelõ kiadványokat jelenti – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma hétfõn az MTI-vel sajtóhírekre reagálva.

Az Emberi Erõforrások Minisztériumában még mindig létezik a folyószámla-költségtérítés, amelyet a vezetõk a bankszámláik fenntartásáért kapnak. A havi tízezer forintos költségtérítést több minisztériumban már megszüntették, Balog Zoltánnak, Hoffmann Rózsának és Szócsak Miklósnak még mindig jár.

« 1. oldal »