2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 


Túlórapénz, többletforrás, decentralizáció: ezt ajánlja a kormány a tanároknakTúlórapénz, többletforrás, decentralizáció: ezt ajánlja a kormány a tanároknak - © Fotó: 444.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Megállapodás-tervezetet adott a pedagógusoknak az Emmi: ilyenek vannak benne, mint, hogy az elmaradt béreket azonnal ki kell fizetni, és át kell alakítani a Klik beszerzési folyamatait. Prókai Eszter cikke az Abcúgon.

Huszonnégy település amatõr színjátszói léptek a Nemzeti deszkáira.


A szakképzést folytató középiskolák leválasztása a gimnáziumokról nem mindenhol fogja megszüntetni a gimnáziumi képzést, szakemberek szerint azonban azok a gyenge gimnáziumok megszûnhetnek, amelyeket az elmúlt idõben inkább kényszerûségbõl alapítottak. A kormány nem titkolt szándéka a gimnáziumi helyek szûkítése: csak az tanuljon ezekben, aki egyetemre akar menni. Legalább 20 ezer diákot inkább az érettségit és technikusi végzettséget is adó szakgimnáziumokba terelnének át.

Péntektõl június 30-ig módosíthatnak a tankönyvfelelõsök az április 30-ig leadott alaprendeléseken – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelési államtitkársága az MTI-vel.

Csaknem minden második önkormányzat, 1491 település indult az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) ingyenes nyári gyermekétkeztetésre kiírt, 3 milliárd forint keretösszegû pályázatán – közölte a tárca szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelõs államtitkára egy X. kerületi általános iskolában tartott sajtótájékoztatón pénteken.

Augusztus 3. és 25. között minden iskola megkapja a szükséges tankönyveket, amelyeket azután a tankönyvfelelõsök szeptember 1-jéig átadnak a diákoknak, illetve a szülõknek – közölte Hegedüs István, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) tankönyvellátásért felelõs miniszteri biztosa szerdán Debrecenben, az Alföldi Nyomdában tartott sajtótájékoztatón.

Emmi: bevált a gyed extra2015-05-10 11:49:01

A gyed extra is jelentõsen hozzájárult a gyermekvállalás növekedéséhez az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) család és népesedéspolitikáért felelõs helyettes államtitkára szerint.

Minden készen áll az érettségi vizsgákra, amelyek a magyar nyelv és irodalommal, illetve a magyarral mint idegen nyelvvel kezdõdnek hétfõn – mondta Sipos Imre, az Emberi Erõforrások Minisztériumának köznevelésért felelõs helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna szombat délelõtti mûsorában.

Megjelent a nyári gyermekétkeztetés biztosítására kiírt pályázat – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön az MTI-vel.

Gyermekbarát település díjat hirdetett az Emberi Erõforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelõs államtitkársága és az UNICEF Magyar Bizottság Alapítványa. A közös programra olyan önkormányzatok jelentkezését várják, amelyek a fiatalokat bevonják az õket érintõ helyi döntésekbe – jelentette be Novák Katalin államtitkár és Danks Emese, az alapítvány ügyvezetõ igazgatója hétfõn egy III. kerületi játszótéren tartott sajtótájékoztatóján.

Az Emberi Erõforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti az életének 81. évében elhunyt Kossuth-díjas, érdemes mûvészt, Kóti Árpádot, a nemzet színészét.

Nem adnák a gyakorlót2015-04-26 11:54:30

Az egyetem vezetése elkötelezett amellett, hogy elkerülje a fenntartóváltást.

A gyermekétkeztetés körülményeinek és feltételeinek javítását célzó fejlesztések támogatására egymilliárd forint keretösszegû pályázatot írt ki a kormány az önkormányzatok számára – jelentette be az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Elkészült az új felsõoktatási szakjegyzék tervezete. Az elõterjesztés szerint ismét osztatlan formában képezhetik majd a pszichológusokat és az elméleti közgazdászokat, és létrejön az ötéves agrármérnöki képzés. Alapképzésben és mesterképzésben sem szûnne meg a kommunikáció és médiatudomány szak, ugyanakkor a felsõoktatási szakképzésben és a szabad bölcsészet külön szakirányaként megszûnne ez a szak.

A miniszterelnök felkérte az emberi erõforrások miniszterét és a nemzetgazdasági minisztert: a jövõ hét elejére dolgozza ki azt a kormányhatározatot, amelynek révén Zombor Gábor, egészségügyért felelõs államtitkár számára lehetõvé válik, hogy a lehetõ leghamarabb megkezdje a konkrét egyeztetéseket a kórházakkal és a beszállítókkal a kórházak konszolidációjáról – tájékoztatta az Emberi Erõforrások Minisztériuma egészségügyért felelõs államtitkársága csütörtökön az MTI-t.

Huszonötmillió forint keretértékben könyvszakmai vállalkozások üzleti tevékenységének elõsegítésére pályázatot hirdet az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) forgóeszközhitel felvételével kapcsolatos kamattámogatásra.

Összesen több mint 170 millió forintra pályázhatnak a színházi elõadómûvészeti szervezetek, valamint a minõsítéssel nem rendelkezõ zenekarok és énekkarok kiemelt mûvészeti céljaik támogatására az Emberi Erõforrások Minisztériumának pályázatán – közölte a tárca kultúráért felelõs államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.

Szociális földprogramot hirdetett az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) megbízásából a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal; a csütörtökön közzétett nyílt pályázat eredményeként 3500 rászoruló családnak erõsödhet az egzisztenciája, javulhat az életminõsége a tárca várakozása szerint.

Szeptemberben egy olyan fejlesztési program indul, amely egy ingyenesen elérhetõ portál révén segíti a tanítást és a tanulást – errõl az Emberi Erõforrások Minisztériumának köznevelésért felelõs államtitkára beszélt csütörtökön Debrecenben, a Kölcsey Központban.

Az utóbbi öt évben folyamatos csökken Magyarországon a TBC-megbetegedések száma – írta az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) kedden, a tuberkulózis világnapján az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Márciusban 6100 közfoglalkoztatottal indul a harmadik kulturális közfoglalkoztatási program – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel.

Idén több mint ötmilliárd forinttal támogatja az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) a Nemzeti Együttmûködési Alapból (NEA) a civil szervezeteket, ez pedig kétmilliárd forinttal meghaladja a tavalyi keretet – jelentette be az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelõs államtitkár szerdán Piliscsabán.

A családi kedvezményeket ismertetõ kiadványokat jelentetett meg az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi). A tájékoztatókat Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelõs államtitkár mutatta be a Papp László Budapest Sportarénában rendezett esküvõi kiállításon tartott szombati sajtótájékoztatóján.

Az elmúlt négy évben mintegy 20 milliárd forint állami és uniós forrást fordíthatott az Országos Mentõszolgálat a mentõautópark megújítására, új mentõautók és esetkocsik vásárlására - közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelõs államtitkársága hétfõn az MTI-vel.

Ezen a héten megkezdik munkájukat a megyei egészségügyi egyeztetõ bizottságok annak érdekében, hogy áttekintsék az adott megye/térség egészségügyi ellátásának struktúráját, a kapacitásokat és megtalálják a lehetõ legoptimálisabb mûködési kereteit - közölte az Emberi Erõforrások Minisztériumának egészségügyért felelõs államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.

« 1. oldal »  Következő »