2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Március hónapban érdemben nem változott a GKI-ERSTE konjunktúraindexe.

A bankpánik is kezelhetõ2015-03-28 09:44:00

A volt jegybanki vezetõ szerint az emberek információ-hiánya igenis valós veszély.

Az Erste Bank az elszámolás és a forintosítás keretében több mint 400 ezer érintett kölcsön- és lízingszerzõdéshez kapcsolódóan mintegy 50 féle értesítõlevelet küld ki ügyfeleinek - közölte a pénzintézet hétfõn az MTI érdeklõdésére.

Szeptember 10-re halasztotta az Erste Bank Hungary kontra magyar állam devizahiteles perben az elsõfokú ítélet kihirdetését a Fõvárosi Törvényszék a kedden megkezdõdött perben.

Egyre népszerûbb az internetes bankolás a kelet-közép-európai országokban: Magyarországon a 2010-es 12 százalékról 27 százalékra nõtt az online banki megoldásokat használó ügyfelek aránya; a banki ügyfelek azonban továbbra is számítanak a fiókokra – derül ki az Erste Group legfrissebb régiós felmérésébõl.

Kelet-Közép-Európában a GDP-növekedés várhatóan 2,2 százalékra gyorsul 2014-ben (a 2013-ra becsült 0,9 százalékról), ami az eurózóna bõvülési ütemének kétszerese. A gazdasági növekedés hajtóerõi kiegyensúlyozottabbá válnak: a válság óta elsõ ízben bõvülnek a beruházások - mondják az Erste elemzõi.

2013. június 9. Végelszámolással távozik a piacról a Pannónia Magánnyugdíjpénztár (manyup). Az Aranykor rendkívüli közgyûlést hirdetett meg, amin hasonló lépésrõl dönthetnek. Inogni látszik az AXA is. Közben az Erste és az OTP manyup távozása sem fejezõdött még teljesen be.

Ugyan Bernanke nem ígért semmi drasztikust, de aggasztónak nevezte az amerikai munkaerõ piaci helyzetet. Sõt azt is megígérte, hogy ha szükséges, akkor mindent megtesznek a gazdaság további élénkítésére.

« 1. oldal »