2024. április 24. Szerda, György.
 

A helyi lakosok, cégek, vállalkozók és az önkormányzat adakozásából gyûlt össze a pénz – több mint 400 ezer forint – a defibrillátorra, amelyet a napokban átadtak használóinak, az esztári polgárõr egyesületnek, illetve az egészségügyi dolgozóknak.

A lényeg a rengeteg fokhagyma, a bõr és a csont – magyarázza a jó kocsonya titkát Fekete János, az esztári önkormányzat szakácsa.

Matematikából és szövegértésbõl vezették be a diákok tudatos és célirányos fejlesztését a berettyóújfalui tankerület körzetébe tartozó intézmények vezetõi az elõzõ tanévben.

Verssel emlékeztek2015-04-16 10:07:21

A költészet napjára emlékezve, és annak élõ hagyományát megtartva Esztár község és az általános iskola közösen szervezett versmondó versenyt április 10-én a mûvelõdési házban.

A gyanú szerint a 41 éves férfi az ablakon át jutott be Esztáron egy családi házba, ahonnan több értéktárgyat is eltulajdonított. A pocsaji rendõrök R. Zoltánt elfogták.

Kulturális mûsor elõzte meg a negyedik szál gyertyagyújtását Esztárban.

Ég a harmadik gyertya2014-12-18 11:23:20

Advent harmadik vasárnapján, karácsonyi zene és mûsorok kíséretében meggyújtották a harmadik gyertyát az adventi koszorún.

Többféle ágazatban folyik a közfoglalkoztatás Esztárban.

Szekeres felvonulással vette kezdetét a szüreti nap, este a mûvelõdési házban folytatták a szüreti vigadalmat.

Ünnepélyes keretek között adták át Esztárban a helyi piacteret a napokban.

Az idõseket ünnepelték október elsõ vasárnapján Esztárban, ahol számos helyi és vendég fellépõ adott mûsort a szép számmal megjelenteknek.

Harmadik alkalommal rendezték meg Esztárban a lecsófesztivált, a jeles napon számos fellépõ koncertezett, rengeteg ember látogatott el Esztárba augusztus 30-án, az Erdõdy Kúriába.

Jó kedvet, jó hangulatot teremtett az elsõ alkalommal megrendezett, vasárnapi nótadélután Esztárban: a közönség együtt énekelt a mûvészekkel.

Fergeteges bulival és hangulattal dicsekedhetett Esztár július 12-én a MOY rendezvényházban: számos sztárvendég tett eleget a meghívásnak, volt is közönség,aki élvezte a mûsorokat.

Az Esztári Idõsek Klubja számos rendezvényen bemutatta már tehetségét: legutóbbi büszkeségük, hogy június 21-én a Szeghalmon megrendezett VI. Országos Szenior Táncversenyen arany minõsítést szereztek, és Szeghalom város különdíját is megkapták, ahol közel 40 csoport mérette meg magát.

Elballagtak Esztárban is2014-06-26 10:26:16

A Fekete Borbála Általános Iskola Irinyi Károly Általános Iskolája és Alapfokú Mûvészeti Iskolája a 2013/2014-es tanévét egy emlékezetes nappal fejezte be 2014.június 21-én.

Megemlékezésre gyûltek össze Esztárban a lakosok június 4-én a község fõterére.

Egymás után két nap sem maradtak program nélkül a szórakozni vágyók a hét végén: péntek és szombat este két teljesen különbözõ programnak lehettek részesei azok, akik jegyet váltottak az esztári Moy rendezvényházba.

Õrizetbe vették azt a 41 éves asszonyt, aki hétfõn délelõtt az egyik esztári üzletben négy pár zoknit és egy nõi alsónemût rejtett a nadrágjába, majd onnan fizetés nélkül távozott.

Kerékpárost gázolt halálra egy mezõgazdasági vontató szerdán reggel a hajdú-bihari Esztáron – közölte a megyei rendõr-fõkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

Nõnap Esztárban2014-03-10 20:24:19

Március 8. a nemzetközi nõnap, ezen a napon ünnepeljük a nõket a világ minden országában.

A Gazdasági Versenyhivatal számítógépet kínált felajánlásra a hátrányos helyzetû kistérségi oktatási intézményeknek.

“Fesztivál a hagyományokért”
Pocsaj-Bojt – A Bojtért Egyesület fesztivált rendezett a hagyományok jegyében 2013. április 8-án Bojton, a Roma Nemzetiségi Nap keretében.

Csaknem hatezer adag lecsó Esztárban
Errõl el lehet mondani, hogy megmozdult az egész falu, hiszen a helyiek elmondása szerint szinte mindenkinek része van abban, hogy szombaton Esztárban elkészülhetett az eddigi legtöbb adag lecsó egy erre a célra készített hatalmas lapos üstben.

 

 

Kismarja - A helyiek arra keresik a választ a pénteki falugyûlésen, miért hagyták, hogy megtörténjen a “válás”.

 

 

« 1. oldal »  Következő »