2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Nem lesz rendkívüli gázóraleolvasás azoknál a gázfogyasztóknál, akiket átvesz a nemzeti közmûszolgáltató. Ha viszont valakinek tartozása van, bonyodalmakra számíthat.

Az ENKSZ Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltató irányítása alatt álló Fõgáz megpályázta a piacról kivonuló Tigáz ügyfeleit az Energetikai Hivatalnál. A másik két nagy lakossági szolgáltató ügyfeleit már megnyerte, ha a Tigáz ügyfeleit is megkapja, akkor a nemzeti közmûcég lesz az egyetlen gázszolgáltató a piacon. A nemzeti közmûcég szerint lehet még rezsicsökkentés, mert a bevételeket vissza fogják forgatni.

Több tízezer gázfogyasztó már megindította átlépését az ENKSZ Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltató Zrt.-hez, ugyanakkor az állami közmûszolgáltató tényleges fogyasztóinak száma eddig csupán ezres nagyságrendû, mivel az átlépési folyamat több hétig tart – tájékoztatta a közmûszolgáltató csütörtökön az MTI-t.

A Magyar Energetikai és Közmû-szabályozási Hivatal (MEKH) megadta a Fõgáz Zrt.-nek az ország teljes területére szóló földgáz egyetemes szolgáltatói engedélyt, ezzel a cég szolgáltatása a teljes lakosság számára elérhetõvé válik.

Az ENKSZ Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltató Zrt.-hez tartozó Fõgáz Zrt. segíti azokat az egyetemes szolgáltatásban lévõ ügyfeleit, akiknek a Buda-Cash Brókerház vagy a Quaestor Zrt. károsultjaként átmeneti nehézségeik adódnak a gázszámlák kifizetésében, és a kapcsolódó bankok jelenleg folyó hatósági vizsgálata miatt nem férnek hozzá bankszámlájukhoz - tájékoztatta a társaság pénteken az MTI-t.

A földgázüzemû buszok a dél-pesti vonalon közlekednek, és a BKV újabb CNG buszok beszerzésére írt ki tendert.

A Fõvárosi Közgyûlés szerdai rendkívüli ülésén felhatalmazást adott arra, hogy a MVM Magyar Villamos Mûvek Zrt.-hez kerüljenek az RWE társaság kisebbségi Fõgáz-részvényei.

A kormány szerdán döntött, a munkát a Magyar Energetikai és Közmû-szabályozási Hivatal és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság közösen végzi el.

Mintegy 20 millió forintba került az a gázmotoros kis erõmû, amelyet a Fõgáz telepített az Ingatlanbank Zrt. tulajdonában lévõ idõsek otthonába Budapesten, a megtérülés 15 év alatt várható - mondta Koncz László, a társaság vezérigazgatója pénteken Budapesten, a beruházás helyszínén tartott sajtótájékoztatón.

Csütörtök reggeltõl a budapesti Fõgáz látja el földgázzal a térségben az Emfesz Kft. (gas.hu) ügyfeleit, a Tigáz pedig a Fõgáz területén szolgáltat. A hajdú-bihariak így nem járnak igazán jól.

« 1. oldal »