2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A 125 éve született Karácsony Sándorra emlékeztek a pedagógusról elnevezett közintézményben szülõfalujában.

Olyan embereket állított nemzetiségi önkormányzati képviselõjelöltnek egy nõ, akiknek fogalmuk sem volt arról, hogy elindultak. A saját rokonát akarta gyengíteni a kamujelöltekkel.

A fizika mindenkié2015-05-13 05:31:28

“A fizika mindenkié” mottóval került megrendezésre május 9-én az elsõ földesi természettudományos kísérletbemutató verseny a Karácsony Sándor Közösségi Házban.

Két súlyosan beteg földesi gyermeken segítettek mindazok, akik rajthoz álltak pénteken Földesen, az elsõ jótékonysági autóversenyen.

A gazdag múltra emlékeztek2015-04-20 10:32:26

A polgármester emlékezett, köszönetet mondva a fejlõdéséért áldozatokat vállalóknak.

Hegyvidéki emlék2015-04-16 10:48:03

Nem most volt, de annál nagyobb örömmel emlékeznek bükki és zempléni élményeikre a földesi Balásházy János Kertbarát Kör tagjai, akik néhány polgárõr barátjukkal a tarcali Dégenfeld-kastélyban is jártak a Diósgyõri Kertbarát Kör meghívására.

A bírálók között ott voltak az adóhatóság szakértõi is.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint február 14-én 12 óra 10 perc körüli idõben a 42-es számú fõúton egy személygépkocsi közlekedett Berettyóújfalu felõl Földes irányába, amikor a 31. kilométerszelvényben eddig tisztázatlan körülmények között áthaladt a szemben lévõ sávba, és letért az útról.

A gyerekek és felnõttek, a civil szervezetek advent idején közösen, változatos programokkal készülnek az ünnepre.

Közösségi térként használhatják, illetve otthont ad a Szélrózsa Hagyományõrzõ Egyesület táncosainak is.

Tiszta forrásból2014-11-19 10:22:24

A Nagybányán alakult Maticska Jenõ Alkotó és Képzõmûvészeti Kör megjelent tagjainak jelenlétében, Jeneiné dr. Egri Izabella polgármester köszöntõjét követõen a földesi Karácsony Sándor Közösségi Házban megnyílt a „Tiszta forrásból” címû kiállítás, amely november 23-ig tekinthetõ meg.

Tovább folytatódik a következõ években az egészségmegõrzõ program.

A református egyházközség is megünnepelte a Teremtés ünnepét, amelynek keretében hazánk egyházai szeptember 28-a ás október 5-e között a keresztyén ember felelõsségét vizsgálják a teremtett világ iránt.

Az õszt köszöntötték szüleik társaságában Földes óvodásai pénteken délelõtt. A tizenhetedik alkalommal megrendezett Szõlõfürtös Napnak az idõjárás is megkegyelmezett és jó idõ várta a gyerekeket.

Karácsony Sándor a tiroli 1. számú császárvadász ezrednél szolgált.

Gazda vagy daru ér többet?2014-05-15 08:53:02

5,5 hektár kukoricájukat pusztították el a védett madaraknak számító darvak a földesi Mozsonyi Gáboréknak.

A település legifjabb polgárai, 135 kisóvodás zászlókkal, virágokkal, huszármentében tisztelgett a 166 évvel ezelõtti forradalom és szabadságharc hõseinek emlékmûvénél.

Sok érdeklõdõt vonzott a Földes Nagyközségi Népfõiskolai Egyesület Szívünk Napja címmel február elsején megszervezett egészségnapja.

A település lakosságának egészségben töltött éveinek számát szeretné növelni a Földes Nagyközségi Népfõiskolai Egyesület a Szívünk Napja címmel február elsején megszervezésre kerülõ egészségnapja programjaival.

Sokéves hagyományként Karácsony elõtt Földes lakói, a gyerekek és felnõttek, a civil szervezetek közösen készültek a Megváltó születésnapjára, a szeretet ünnepére.

Modern világunkban a hagyományok õrzésében egyfajta küldetés a võfélyek szolgálata – állapította meg a Kárpát – medence százhat võfélye azon a fórumon, ahol közösen megfogalmazták: fontossá vált, hogy a település és a szervezõk felterjesztést készítsenek azért, hogy e találkozó bekerüljön a szellemi kulturális örökség jó megõrzési gyakorlatai közé.

Több mint 120 võfély, közel száz régi magyar településrõl érkezve idézi fel a magyarság lakodalmi szokásainak emlékét a hajdú-bihari Földes nagyközség Karácsony Sándor Közösségi Házában 2013. november 29-én és 30-án.

Nemes célt szolgált azzal, hogy az utókornak összegyûjtötte és megörökítette Földes írott és képes emlékeit, példát adva a ma nemzedékének arra, hogyan kell õrizni a múltat, munkálkodni a jelenért és a jövõért.

November 18-ig tekinthetõ meg Földesen Berde Sándor fotográfus kiállítása.

A forradalom és szabadságharc 57. évfordulójának tiszteletére emlékkiállításon mutatják be a Földesi származású, Budapesten harcolt katona, a forradalom leverését követõ megtorlás során kivégzett Pércsi Lajos honvéd õrnagy életútját.

« 1. oldal »  Következő »