2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Az óvodások rajz kiállítással és ünnepi mûsorral, a kertbarát kör és a népfõiskolai egyesület gyümölcs és virág kiállítással köszöntötte a régen várt piaccsarnok átadására érkezõket október 17-én.

Nyolc civil szervezet, az önkormányzat, az egészségügyi, oktatási, mûvelõdési intézmények közremûködésével közel tízmillió forintot fordíthat Földes lakosságának egészségben töltött évei számának növelésére a Földes Nagyközségi Népfõiskolai Egyesület.

Vadászati kiállítás Földesen
Földes – A vadász valóságos testi közelségben él a természettel, a fûvel: a fák, a szellõ, a napsugár, a vihar, a sáros mezõ, és minden élõlény benne van a vadász egész lelkében -vallotta egykor Móricz Zsigmond, akinek gondolatai életre keltek a helyi vadászok trófeáiból és a DAEC preparátumaiból rendezett vadász kiállításon.

Kertbarát közösségvezetõk tanácskozása Földesen
Földes - Az elhúzódott tavaszkezdés sürgetõ kertészeti teendõirõl, a kertbarát körök mûködésének fontosabb módszertani elemeirõl- a „Kertészkedj – mûvelõdj – barátkozz és védd a természetet” jelmondatuk jegyében- cseréltek véleményt a kertbarát közösségek vezetõi azon a találkozón, melyet április 20-án rendezett meg Földesen a Kertészek és Kertbarátok Hajdú- Bihar megyei Szövetsége.

Földes Napjára emlékeztek2013-04-14 19:35:26

Földes Napjára emlékeztek
Földes – 15 éves pereskedés után- 234 évvel ezelõtt- 1779. április 14-én Földes pert nyert Szabolcs vármegyével szemben, így visszaszerezte a korábban elvitatott törvényhatósági, községi helyhatósági jogkörét.

Hóviharban emlékeztek2013-03-17 15:16:24

 

Hóviharban emlékeztek
Földes – 165 éve március idusán szakadó esõ fogadta a forradalmi tömeget, most hóvihar az emlékezõket.

 

Karácsonyváró forgatagot rendeztek Földesen
Földes. Karácsony elõtt Földes lakói, a gyerekek és felnõttek, a civil szervezetek közösen készülnek a Megváltó születésnapjára, a szeretet ünnepére.

Interjú Jeneiné dr Egri Izabellával, Földes polgármesterével – Közösségformáló projektek mentén
Földes – Az oktatásban területi ellátó szerepet betöltõ Földes vezetõje azt vallja, hogy egy település akkor válik igazi közösséggé, ha kicsi dolgokban is, de az emberekkel harmonikusan együttmûködve élnek, s fejlõdnek. Jeneiné dr. Egri Izabella polgármester a közelmúltban arról is beszélt szerkesztõségünkben, hogy olyan beruházásokat igyekeznek megvalósítani, amelyek a helyiek igényeit tartják szem elõtt.

Földes, 2012. október 13., szombat (MTI) – Életveszélyesen megsérült egy gépkocsivezetõ, aki autójával lesodródott a 42-es fõútról az út menti szántóföldre, és kirepült a jármûbõl szombaton Földes és Berettyóújfalu között – közölte a h

Létavértes, Földes - A termelõk állítják, hogy a cég azonnali fizetést ígért, az igazgató szerint azonban szó nem volt errõl.

 

Ovisok szõlõfürtös napja Földesen
Földes – Az õszt köszöntötte szüleik társaságában Földes százötven óvodása pénteken. A tizenötödik alkalommal megrendezett Szõlõfürtös Napon igazi szüreti idõjárás és hangulat várta az õszt köszöntõ gyerekeket.

 

 

Jászkisér kertbarát köre látogatott Földesre
Földes – A „Kertészkedj – mûvelõdj – barátkozz és védd a természetet” országos kertbarát köri jelmondat jegyében ismét kertbarát kört fogadott szombaton a Balásházy János Kertbarát kör.

Hagyományõrzõ kézmûves tábor Földesen
Földes – Földes, Nagyszalonta, Nagyrábé 10- 16 éves fiataljai közül huszonheten egy hétig a népi hagyományok õrzése jegyében Kézen fogva címmel Hagyományõrzõ Kézmûves táborban ismerkedtek a kézmûvességgel, a gyöngyszövés és szalmafonás mûhely titkaival.

 


Földes – A településen hagyományteremtõ szándékkal három napos fesztivált rendeztek az összefogás jegyében július 12- 14. között.

 

 

Dalos találkozó Földesen2012-06-24 19:35:48


Földes – A magyar nóták és népdalok szépséges csokrát hozta el szombaton tíz település 22 elõadója arra a dalos találkozóra, melyet negyedik alkalommal nagy érdeklõdés mellett az Árpád mozi színháztermében rendezett meg a Földesen mûködõ Nosztalgia Hagyományõrzõ Egyesület.

A mai napon 11 óra körüli idõben a 42-es számú fõút 15-16km szelvényben, Földes és Báránd közötti útszakaszon személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Berettyóújfalu, Földes – Csütörtökön hajnalban Berettyóújfalu Rendõrkapitányság ügyeletére arról érkezett bejelentés, hogy a 42-es számú fõúton a Földesi utca irányából több személy dobálja az úton haladó gépjármûveket és egy gépkocsit már megrongáltak.


Földes – Balásházy János neve 35 éve fémjelzi a szép kertészeti növényeirõl, gyümölcseirõl, országosan ismert közösségi munkájáról méltán híres kertbarát kört.

Hajdú-Bihar - Földesen és Sámsonkertben is halálos baleset történt pénteken.

 


Halálos közlekedési baleset történt pénteken délelõtt Földes belterületén, ahogy egy kombájn gázolt halálra egy biciklis nõt.

 

Nyúlgát védi Mezõsast2010-12-08 17:00:57

Hajdú-Bihar négy településén rendeltek el III. fokú belvízvédelmi készültséget. Mezõsason nyúlgátat építettek.

A falunap volt a központi témája annak a közmûvelõdési szakmai napnak, melyet a Népmûvelõk Hajdú- Bihar megyei Egyesülete és a debreceni Méliusz Juhász Péter Megyei Mûvelõdési Központ szervezett Földesen a Karácsony Sándor Általános Mûvelõdési Központban.

A Kaposváron megrendezett Fekvenyomó és Felhúzó bajnokságon a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság csapata harmadik helyezést ért. Egyéni eredményeik, pedig igazán figyelemre méltóak.

A másodosztály eredményei2010-08-23 09:11:27

Kitettek magukért a második fordulóban is a megye II-es csapatok, hiszen sok góllal szórakoztatták a közönséget. Ha érdeklik az északi, és a déli csoportban küzdõ gárdák eredményei, tekintse meg portálunkon.

Vasárnap kiderül, ki a legény a talpán, ugyanis a hajdúszoboszlói szabadtéri színpadon három régió erõs emberei küzdenek meg egymással a Hajdú Vitéz Kupa keretében.

« Előző « 2. oldal »  Következő »