2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A helyszínen életét vesztette egy 34, és egy 33 éves férfi, akiket egy román rendszámú kamionos gázolt el csütörtökön hajnalban a 42-es fõúton, Földes határában.

Civil nap Földesen2009-05-30 17:20:02

Civil napot rendezett a Megyei Népfõiskolai Egyesület május 29-én Földesen, a Szabadidõ Központban.

Kétnapos falunap Földesen2009-04-15 13:37:57

Április 14 az õsi kuriális nemesi község jeles napja, hiszen két évtizedes per után Szabolcs vármegyével szemben 1779-

ben e napon Földes visszaszerezte helyhatósági jogkörét, megõrizve ezzel korábbi nemesi kiváltságait és biztosítva lakóinak polgári egyenjogúságát. Péter Imre tudósítása.
Földes - Szalmadíszek, csuhé dísztárgyak, gyermekjátékok, aratókoszorúk, gyöngyfûzéssel készült ékszerek, fafaragások mellett a közelgõ Húsvéthoz kötõdõen különbözõ technikával készült hímes tojásokat-
köztük egy gyönyörûen díszített strucctojást-is láthat a Földesre látogató.

Földes lakói hálaadó Istentisztelettel, ünnepi emlékmûsorral és koszorúzási ünnepséggel tisztelegtek a márciusi forradalom emlékének.

Földes -Hárman Mikulás díjat, hatszázhatvanan ajándékcsomagot kaptak a pénteken délután a decemberi tavaszban megtartott Télapó ünnepségeken Földesen.

Földesen az 56-os eseményeket a Karácsony Sándor Általános Mûvelõdési Központ nyolcadik osztályának tanulói zenés emlékmûsorral idézték a helyi moziban megtartott rendezvényen.

Földes központjában, iskolájuk környékét tették rendbe és gyüjtötték össze a szétdobált szemetet a Karácsony Sándor ÁMK gyermekei.

A mûvelõdés hete Biharban2008-10-19 17:17:54

Báránd,Berettyóújfalu,Csökmõ, Földes,Kaba és Nagyrábé vesz részt azon a rendezvénysorozaton, amit a Bihari Népfõiskola szervezett október második felére. "A mûvelõdés hete - a tanulás ünnepe" címet viselõ program lényegében az élethosszig tartó tanulás megünneplése.

« Előző « 3. oldal »