2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

A kormány megküldte az Európai bizottságnak azokat az értesítéseket, amikben kérelmezi, hogy a már engedélyezett vagy engedélyezés alatt álló génmódosított kukoricák termesztési engedélye ne terjedjen ki Magyarországra. Az érintett vállalatok nem emeltek kifogást, a Bizottságnak így el kell fogadnia a kérelmeket.

A mezõgazdasági kibocsátás mintegy tizenhárom százalékát a baromfiágazat adja.

Az Európai Bizottság ez év április 29-én kelt rendeletében a sertéshús magántárolási támogatási kérelmek beadását a május 2-8. közötti idõszakra felfüggesztette, az intézkedés pedig május 8-án lezárul – közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) sajtóirodája az MTI-vel pénteken.

A kéknyelv betegség terjedésének megelõzése érdekében az országos fõállatorvos kötelezõ vakcinázást rendel el - közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel kedden.

Új állatjóléti támogatást vezet be a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM), ami a tenyészkocákra március közepétõl igényelhetõ, a keretösszege 8,62 milliárd forint - mondta az FM kiemelt programokért felelõs miniszteri biztosa az MTI-nek.

Várhatóan még az idén - a második félévben - befejezõdik a lakossági hulladékgazdálkodási rendszer átalakítása Magyarországon - mondta a Földmûvelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelõs államtitkára az MTI-nek.

A Földmûvelésügyi Minisztérium elindította a „Fûts okosan” elnevezésû programot, mely részletesen elolvasható a futsokosan.kormany.hu weboldalon. Az alábbiakban igyekszünk a legfontosabb tudnivalókra felhívni a figyelmet azért, hogy egy fûtési szezon a lehetõ legkevesebb légszennyezettséggel járjon.

A kormány elkötelezett a dohánytermelõk iránt, s az európai uniós szerkezetátalakítási támogatás megszûnése után, ha a korábbinál szerényebb mértékben is, de segíti hazai forrásból a termelõket - fejtette ki Szentirmay Zoltán, a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) fõosztályvezetõje egy, az ágazat aktuális kérdéseivel foglalkozó nyíregyházi fórumon kedden.

A kezdeményezésben résztvevõ intézmények és gyermekek száma folyamatosan nõ.

A napfény árnyoldalai2015-01-15 09:43:00

A törvényalkotó a napelemet kétszer olyan veszélyesnek minõsíti, mint az akkumulátort.

Ha jövõre is õstermelõi tevékenységet kívánnak folytatni, december 31-ig új, barna színû igazolványra kell cserélniük papírjaikat azoknak az õstermelõknek, akik 2009. január 1. és 2012. december 31. között váltottak ki õstermelõi igazolványt, vagyis a régi típusú, zöld okmánnyal rendelkeznek - hívja fel a figyelmet a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM).

A szokásosnál jóval több alma termett az országban az idén, ezért ösztönözni kell a lakosságot a fogyasztásra – mondta a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti ügyekért felelõs államtitkára szerdán Budapesten, a CBA egyik VIII. kerületi üzletében. Az áruházlánc akciót indított a magyar alma népszerûsítésére.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület kérésére a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) engedélyezte a Magyar Méhészeti Nemzeti Programban szereplõ támogatási keretösszegek közötti átcsoportosítást.

Rekordtermés várható az idén almából, amelynek értékesítését az orosz embargó is nehezíti, ezért a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) több intézkedéssel is segíti az almafogyasztás népszerûsítését, és a termelõk támogatását – számolt be a kormányszóvivõ és a földmûvelésügyi miniszter sajtótájékoztatón szerdán, Budapesten.

Megkezdõdött az aratás az országban; a gazdálkodók már minden megyében megkezdték az õszi árpa betakarítását – közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelõs államtitkára pénteken a fõvárosban az aratási koordinációs bizottság ülését követõen.

Vegyes, támogató és elutasító véleményeket fogalmaztak meg az MTI által megkérdezett agrárszakemberek a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) tervezett Debrecenbe történõ költöztetésérõl.

« 1. oldal »