2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Az áfacsökkentés révén mérséklõdött a sertéshús ára, az üzletekben folyamatos a vásárlói érdeklõdés az áru iránt - mondta Fazekas Sándor földmûvelésügyi miniszter az állami tévének.

Vadászház avató ünnepségen próbáltak a gazdák Fazekas Sándorral beszélni – sikertelenül.

A magyar mezõgazdaság növekedési pályára állt az elmúlt években, és ez a tendencia várhatóan folytatódik – jelentette ki a földmûvelésügyi miniszter csütörtöki sümegi sajtótájékoztatóján.

A kormányzat kiemelt célja, hogy minél több embernek biztosítson a mezõgazdaság tisztességes megélhetést Magyarországon, ezért dolgozta ki a Még több munkahelyet a mezõgazdaságban! elnevezésû programot - közölte a földmûvelésügyi miniszter kedden az MTI-vel.

A földmûvelésügyi miniszter a Debreceni Egyetem karcagi kutatóintézetében elmondta, a szokásosnál két héttel korábban indult el az aratás, és az elõrejelzések szerint 5 millió tonna körüli össztermés várható.

Az új kormányzati ciklusban a Földmûvelésügyi Minisztérium legfõbb feladatai közé sorolta Fazekas Sándor a mezõgazdaság 1990-es termelési szintjének elérését.

A Sárrét ízei2014-04-28 10:27:52

Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter volt a vendég a sárréti kistelepülésen szombaton az egyszerre tartott X. Szent György-napi vigasságokon és a VIII. Sárrét Íze Fesztiválon.

A Sárrét ízei2014-04-27 10:34:20

Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter volt a vendég a sárréti kistelepülésen szombaton az egyszerre tartott X. Szent György-napi vigasságokon és a VIII. Sárrét Íze Fesztiválon.

A szakminiszter emlékeztetett rá, hogy az elmúlt három és fél évben jogszabályok sorát hozták meg a vadászat világában, a tevékenység könnyítéséért.

 

Segítik a hazai vállalkozásokatNagyrábé – A húsboltot, feldolgozóüzemet és vágópontot az agrárminiszter adta át.

 

« 1. oldal »