2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Melegebb és esõsebb volt a szokásosnál a téli idõszak, különösen a február, amikor az átlaghõmérséklet 5 Celsius-fokkal haladta meg a sokéves átlagot. A legtöbb esõ is februárban hullott, csaknem háromszor több, mint máskor – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-nek készített elemzésébõl.

A magyar munkavállalók 60 százaléka spórol többek között a nyugdíjas évekre is, ugyanakkor az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítással rendelkezõk aránya csak 22 százalékos, derült ki az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége januári kutatásából.

„Nyomorultul érzi magát? A leggazdagabb 1 százalék lehet a hibás” – ezzel a nem mindennapi felütéssel kezdõdik a Marketwatch cikke, ami az egyes országokban tapasztalható egyenlõtlenség és az általános közérzet összefüggéseivel foglalkozik.

A saját, nyugdíj elõtti havi keresetének 83 százalékával lenne maradéktalanul elégedett nyugdíjjáradékként a magyarok többsége – derült ki az OTP Öngondoskodási Indexébõl. A legtöbben viszont nem számítanak arra, hogy ennyi nyugdíjuk lesz.

A magyar háztartások átlagosan 43 ezer forintot szánnak karácsonyi kiadásokra idén, ebbõl 29 ezer forintot terveznek ajándékokra költeni, hitelt csak kevesen vennének fel, derült ki a Cofidis hitelmonitor legfrissebb felmérésébõl.

Több mint 2,3 millió online vásárló lesz Magyarországon, ami a napi rendszerességgel internetezõk 41 százaléka - derül ki a GKI Digital és az Árukeresõ.hu legfrissebb közös felmérésébõl.

Erõsebb forintra és a gazdaság jelenlegi teljesítményének folytatódására számítanak a legnagyobb hazai cégek, derült ki a K&H nagyvállalati növekedési index legfrissebb adataiból.

Budapest, 2015. június 22., hétfõ (MTI) – Júniusban, csaknem fél év után újra nõtt a kormánypártok támogatottsága, a Jobbik vált a legnagyobb ellenzéki erõvé, a baloldal egésze nagyjából stagnált, az MSZP támogatottsága 2015-ben folyamatosan csökkent – olvasható a Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatásáról készült összefoglalóban.


Hangos, slampos és szendvicsen él – ilyen a magyar turista?

A fizetési késedelem növekedése felerõsödõ üzleti kockázatot is jelent.

Magyarországon tavaly a felnõtt lakosság 65 százaléka túlsúlyosnak vagy elhízottnak számított, a nõk 62 százalékának, a férfiak 67 százalékának, összesen mintegy 5 millió embernek volt súlytöbblete – derült ki az országos táplálkozási és tápláltsági állapotvizsgálatból.

Csak magukban bíznak2015-05-06 09:21:31

A hazai fiatalok a pénzügyeiket továbbra is szeretik személyesen intézni.

Annak ellenére, hogy a magyar vásárlók több mint fele nyitott arra, hogy online vegyen napi fogyasztási cikket, a lakosság 62 százaléka – ami a globális átlagnál egy százalékkal magasabb – fontosnak tartja, hogy élelmiszerboltban szerezze be a szükséges termékeket – derült ki a piackutató Nielsen szerdán közzétett kutatásából.

Vigyázunk az otthonunkra2015-04-28 08:24:58

A lakásfelújítás hozzájárulhat az ingatlan értékének fenntartásához is.

A magyar lakástulajdonosok 70 százaléka végzett valamilyen felújítást a lakásában az elmúlt 10 évben, minden második megkérdezett pedig 5 éven belül tervezi a felújítást – közölte az általa megrendelt felmérés eredményét a CIB Bank szerdán az MTI-vel.

A vegyi áruk forgalma elkezdett visszazárkózni a válság elõtti szinthez.

A pénzügyi tudás változtathat a fiatalok pesszimizmusán – vélik a szakemberek.

Sok állatot eszünk meg2015-04-15 12:37:19

Már ma is elképesztõen sok haszonállatot tartanak a földön, számuk pedig csak tovább növekszik majd.

A tavalyinál 10 százalékkal több vendég kereste fel a belföldi szálláshelyeket az elsõ negyedévben, miközben átlagosan 48 204 forintot, az egy évvel korábbinál 11 százalékkal többet költöttek szállásra – derül ki a Szallas.hu adataiból.

Az európai fogyasztók egyre tudatosabban vásárolnak, különösen igaz ez a magyarokra, akik vásárlásaikhoz és pénzügyi döntéseikhez is mind többen használják az összehasonlító oldalakat – derül ki a Cetelem Körkép 2015 adataiból, amelyet kedden mutattak be a sajtónak.

A fogyasztók igényessége jellemzi Magyarországon az ünnepi sonkapiacot.

Ritkán mos kezet a magyar2015-03-24 09:24:59

A kézmosással hazánkban sokan hadilábon állnak, derült ki egy felmérésbõl.

A teljes népességen belül stagnál a Fidesz népszerûsége, a februárban fennállásának legjobb eredményét elérõ Jobbik tovább erõsödött - tudható meg az Ipsos március 6. és 13. között, reprezentatív mintán végzett kutatásának összegzésébõl, amelyet kedden juttattak el az MTI-hez.

Egy év alatt a boltok élelmiszerbõl közel 1500 milliárd forintnyit forgalmaztak.

A magyar internetezõ lakosság 40 százaléka vásárol magyar, illetve 16 százaléka külföldi oldalról, 2014-ben ez az arány még csak 32 százalék, illetve 12 százalék volt, összevonva a hazai netezõk 42 százaléka szokott online vásárolni - derül ki a Gemius üzleti tanácsadó cég hétfõn közzétett felmérésébõl.

« 1. oldal »  Következő »