2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Valószínûleg 2015 lesz az eddigi legforróbb év a világon az éghajlati mérések 1880-as kezdete óta - közölte szerdán a Meteorológiai Világszervezet.

Kutyameleg lesz a péntek2015-06-12 10:08:29

A héten is folytatódik a változékony idõ. Sok napsütésre és 34 Celsius-fokos melegre, de heves zivatarra, jégesõre, felhõszakadásra is számítani lehet. A hét végére mérséklõdik a nappali felmelegedés, néhol csak 20 fokig emelkedik majd a hõmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

Csütörtökön nagyrészt napos, meleg idõ lesz, de átmeneti felhõsödések mellett, foltokban mérsékelt záporesõ is kialakul. Újabb zivatar is elõfordulhat.

Pénteken tovább melegszik, de változékony marad az idõ. Délelõtt borongós idõ lesz záporokkal, majd délután felszakadozik a felhõzet, és egyre tartósabban süt ki a nap, de megnõ az esélye a helyi, heves zivatargócok kialakulásának. A jellemzõ hõmérséklet pénteken reggel 11, délután 21, szombaton reggel 11 fok körül alakul.

Csütörtökön változóan napos-felhõs idõ lesz. Elszórtan alakulnak ki gyenge záporok, délután esetleg zivatarfoltok. Éjszaka az Alföld középsõ részén sok esõ esik. Mérsékelt északnyugati szél fúj. Felmelegedés kezdõdik.

Kedden borongós idõ lesz, kevés hó is esik. Az északnyugati szél általában élénk lesz. Késõ délután vékonyodik, éjjel eltûnik a felhõtakaró Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú- Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is.
« 1. oldal »