2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Kárpát-medencei diákszínjátszó-fesztivált rendeznek március 25-26-án, nagypénteken és nagyszombaton Derecskén.

Közel ötszáz vendég, köztük Kémerrõl, Szentjobbról és Magyarremetérõl is.

Romániában olyan kevesen adnak vért, hogy így próbálják felhívni a figyelmet a fontosságára.

Idén összesen 150 millió forinttal támogatja a kormány a Sziget, a Volt és a Balaton Sound fesztiválokat, míg a Nagyon Balaton 337 milliós állami támogatást kap.

Osztottak ugyan különdíjat, de a cél leginkább az együttesek közötti barátság erõsítése volt.

A nyírségi kistelepülés a gasztronómiai és a kulturális hagyományait elevenítette fel a szombaton megtartott eseményével.

A Tankcsapda koncertjével kezdõdik az idei Feszt! Eger fesztivál.

Hat csapat versengett a véres-tejes sütemény készítésében, természetesen hagyományõrzés céljából.

Torta és süteményfesztivált rendeztek Hajdúszováton.

Három napig csak a bio!2014-09-15 09:21:35

Ezen a hétvégén Hajdúszoboszlón, a Szent István parkban rendezték meg a XII. Bioétel és Borfesztivált. A kedvezõtlen esõs idõjárás ellenére több ezer ember volt kíváncsi a bio alapanyagból készült ételekre és italokra.

Az hazai zenei fesztiválok, köztük a ma véget érõ Sziget növekvõ népszerûsége egyre inkább hozzájárul az ország gazdasági növekedéséhez. A helyszíni bevétel mellett a szállásra és az élelmiszerüzletekben is egyre többet költenek az ide érkezõ fesztiválozók.

Szép, napos idõben zajlott Komádiban a X. Körösmenti Hagyományõrzõ Lovasnap és Bihari Ízek Találkozója.

Biztos van, akivel elõfordult már, hogy megvett valamit, amit másnap a töredékére akcióztak.

A Sárrét ízei2014-04-28 10:27:52

Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter volt a vendég a sárréti kistelepülésen szombaton az egyszerre tartott X. Szent György-napi vigasságokon és a VIII. Sárrét Íze Fesztiválon.

Nyolcadik alkalommal ad otthont Szentpéterszeg a Hurka és Kolbásztöltõt Fesztiválnak, melyet színpadi programok, szakmai elõadások és kóstolók is színesítettek.

Meghívást kapott Romániából, Szatmár megyei Negresti-Oas város (Avasfelsõfalu) önkormányzatától a Körösszegapáti „Harmónia” énekkar, hogy vegyen részt a karácsonyi ünnepkör már hagyományos rendezvényén a „Nagyon régi téli szokások, örökségek Fesztiválján”. (Festivalul Datinilor Si Obiceiurilor De Iarna)

A reggeli idõjárás inkább télköszöntõ címet érdemelt volna ki, de a nap folytatása már méltó volt a nyárbúcsúztatóhoz, az õsz köszöntéséhez Váncsodon.

Amatõr versenyzõk mérik össze tudásukat a sütemény készítés terén, 3 kategóriában szombaton a hajdúszováti Kodály Zoltán Mûvelõdési Házban, az immár harmadik alkalommal megrendezett Torta és Süteményfesztiválon.

Hagymázott Derecske apraja-nagyja
Derecske – Egy anekdota szerint Derecskére a vonat is farral jött be, annyira nem bírta a masiniszta a hagymaszagot…

A Fesztivál Zenekara címet nyerte el a gyulai Royal Dixieland Band a múlt héten Drezdában, a 43. Nemzetközi Dixieland Fesztiválon.
Tizenkét ország harminchét zenekara közül egyedül õk képviselték hazánkat.

 

Magyaros ízek, a hagyományhoz híven
Nagyrábé - Senki sem maradt éhen, a hetedik alkalommal megrendezett Sárrét íze fesztiválon.

 

 

“Fesztivál a hagyományokért”
Pocsaj-Bojt – A Bojtért Egyesület fesztivált rendezett a hagyományok jegyében 2013. április 8-án Bojton, a Roma Nemzetiségi Nap keretében.

Körösszegapáti
Körösszegapáti – 2007-ben, amikor a település képviselõtestülete elhatározta, a IV. (Kun) László Fesztivál megrendezését nem is gondolták, hogy Bihar déli részén e kis községben a leglátogatottabb eseménnyé fogja magát kinõni.

Idén immár hatodik alkalommal rendezi meg Körösszegapáti önkormányzata a kétnapos IV. (Kun) László Fesztivált ezen a hétvégén – osztotta meg a program részleteit Tarsoly Attila polgármester.

2012. március 24-én 10 órai kezdettel vette kezdetét a Derecskei Mûvelõdési Központban a „Tavaszi zsongás” Fesztivál, amelyre a környezõ települések nyugdíjas klubjai, egyesületei vettek részt.

« 1. oldal »  Következő »