2018. április 22. Vasárnap, Csilla, Noémi.
 

Maradandó fogkárosodáshoz vezethet a különböző fogfehérítő termékek használata - figyelmeztet egy kanadai szakértő.

Míg korábban a citromlével kevert szódabikarbóna volt a házi fogfehérítés hívei körében a sláger, az elmúlt években az eperszósszal kevert szódabikarbóna számított a legnépszerűbb módszernek. Egy új kutatás szerint azonban ez utóbbinak is több a hátránya, mint az előnye.

A vérző íny soha nem normális jelenség, azt jelzi, hogy ínyünket baktériumok fertőzték meg, és gyulladás alakult ki. Mi a teendő?

Nemsokára a fogorvosok kezében lehet az az új eszköz, amely fúrás és tömés helyett a fog természetes újjáépülési folyamatának elősegítésével állítja majd helyre a fogzománc sérüléseit.

Mit ér a fogselyem?2014-06-10 09:27:19

A fogorvosok ajánlása szerint érdemes naponta kétszer a fogmosást fogselyem használatával is kiegészíteni, hogy ezáltal csökkentsük a fogszuvasodás kialakulásának kockázatát. De valóban segít a fogselyem a megelőzésben?

Vannak ételek, amelyek nagymértékben elősegítik a fogszuvasodást, míg mások éppen védik a fogakat a plakkok kialakulásától. Összegyűjtöttük, hogy mely élelmiszerek számítanak fogbarátnak, és mi az, amivel különösen sokat árthatunk ínyünknek és fogainknak.

Sokan félnek a fogorvostól, ezért inkább el sem mennek, pedig ma már olyan modern kezelési technikák léteznek, hogy a páciens nem érez fájdalmat.

Majd harmadával kevesebb külföldi beteg kezelteti magát Magyarországon a gazdasági válság óta. Akik jönnek, azok még mindig a fogászati kezeléseket veszik igénybe, ...
« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!