2024. április 24. Szerda, György.
 

Minél kövérebb valaki, a test annál nagyobb mennyiségben termel egy fehérjét, amely gátolja a zsírégetési képességet, állítja egy új tanulmány. Az eredmények hatással lehetnek az elhízás és más anyagcsere-betegségek kezelésére.

Ha a cukros ételekrõl beszélünk, szinte mindenkinek az édességek vagy a csokoládé jut eszébe, de számos egyéb termék is tartalmaz hozzáadott cukrot.

A kapszulák, csodaételek csak átmeneti sikereket adnak a fogyni vágyóknak.

Egy amerikai gasztroenterológus nevéhez köthetõ az a furcsa, de egyre nagyobb népszerûségnek örvendõ diéta, amely a zsírégetést cukormentes jégkása és jeges víz elfogyasztásával serkenti. Mivel a jeget az emésztéshez a szervezetnek elõször fel kell melegítenie, a többletmunka a diéta atyja szerint komolyan felpörgeti az anyagcserét.

Meglepõ összefüggésrõl számolt be nemrég egy új amerikai kutatás: a szakemberek szerint a testsúly szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy melyik napszakban éri a legtöbb természetes fény a bõrt.

A spenót az egyik legnépszerûbb leveles zöldség, ráadásul olyan speciális összetevõket is tartalmaz, amelyek segítenek az éhség csillapításában és a vércukorszint szabályozásában. Az egész levelekbõl azonban nehezen hasznosulnak ezek az anyagok, így célszerû a friss spenótból levet préselni.

Idõrõl idõre feltûnnek új zsírégetõ „szuperélelmiszerek”, rövid idõ után azonban a feledés homályába merülnek. Van azonban néhány olyan élelmiszer, amely évek óta töretlenül a listán szerepel – nem véletlenül.

A leggyakoribb újévi fogadalmak a cigarettáról, az alkoholról való leszokás és a fogyókúra. A pszichológus szerint alig van még egy olyan termék vagy eszme, amely olyan jól eladható lenne, mint a soványság ígérete.

Vannak olyan rossz szokásaink, amiktõl tudjuk, hogy jó lenne megszabadulni. És vannak olyan alkalmak, lehetõségek, amiket tudjuk, hogy ki kéne hagyni… Az önfegyelem ilyenkor nem sokat segít. Mégis hogyan lehet ellenállni annak, ami állandóan kísért?
« 1. oldal »