2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

2015-ben tovább javult a bankrendszerrel és a banki szolgáltatásokkal kapcsolatos attitûd. Csúcsközelben a hitelfelvételi, abszolút csúcson a fogyasztással és megtakarítással kapcsolatos optimizmus, azonban tovább nyílt a társadalmi olló. A magyar banki ügyfél még mindig nem tudatosan válogat a szolgáltatások közül, messze még a digitális átállás – derül ki a Deloitte-Scale BankIndex kutatás legfrissebb kiadásából.

Közeledik az év vége, és ez azt jelenti a pénzügyi világ számára, hogy indul a bevásárlási szezon. A Fekete Péntek már hazánkban is megjelent a nagy leértékeléseivel, azonban egyes vállalatok még így is hatalmas profitokat keresnek a termékeiken. Néhány esetében nagyon látványos a túlárazás, amelyre a befektetõknek is érdemes lehet odafigyelniük.

A korábbinál többet költöttek napi fogyasztási cikkekre a háztartások tavaly, egyre több alkalommal egyre nagyobb értékben vásároltak a GfK Kereskedelmi Analízisek tanulmánya szerint.

Sok állatot eszünk meg2015-04-15 12:37:19

Már ma is elképesztõen sok haszonállatot tartanak a földön, számuk pedig csak tovább növekszik majd.

Magyarországon 4-5 kilogramm fagyasztott zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt egy lakos évente, a fogyasztás lassan növekszik a Corvinus Egyetem kutatói által készített felmérés szerint, amelynek megállapításairól a Fevita Hungary Zrt. tájékoztatta az MTI-t.

A kisebb áfakulcs a szakma szerint közvetlenül is megmozdíthatná a hazai halpiacot.

A juhászat számára évek óta a támogatások jelentik a jövedelemtermelés meghatározó alapját, ami hosszú távon nem fenntartható, egészségtelen állapot.

A 18-59 éves magyar lakosság közel háromnegyede fogyaszt csokoládét hetente legalább egyszer, 13 százalékuk minden nap - derül ki az NRC piackutató felmérésébõl.

Felgyorsult a fogyasztás2014-11-29 09:29:21

Gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése szeptemberben: a bolti értékesítés volumene 4,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit az augusztusi 2,5 százalékos emelkedés után - jelentette szerdán a KSH.

Gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése szeptemberben: a bolti értékesítés volumene 4,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit az augusztusi 2,5 százalékos emelkedés után - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Legtöbben azt tervezik, hogy félretesznek, lakásukat korszerûsítik, törlesztenek.

Az alacsony inflációnak köszönhetõen folytatódhat a reálbér-növekedés Magyarországon, ami támogatja a fogyasztás bõvülését az idei évben – mondta az MTI által megkérdezett elemzõ pénteken.

Mosószernél, öblítõnél és dezodornál kiemelkedõen kedvezõ a trend.

Az elsõ félévben 5,3 százalékkal nõtt az üzemanyagok fogyasztása a magyar piacon az egy évvel korábbihoz képest, ezen belül a benziné 3,0 százalékkal, a gázolajé pedig 7,1 százalékkal emelkedett.

Június 13-tól, péntektõl 14 napos elállási joga van online vásárláskor. Vannak új, vannak módosult szabályok az online kereskedelem, illetve az üzleten kívüli árusítás (pl. termékbemutatók, utazással egybekötött termékbemutatók) területén.

A magyarok 60 százaléka „haspók-típusú” fogyasztó; azt eszi, ami jólesik.

A Tigáz szóvivõje szerint mind tudatosabb az energiafelhasználás.

A három téli hónapban csaknem 239 gigawattórával alacsonyabb felhasználást mért a Mavir az elmúlt négy év téli idõszakainak átlagánál. Az adatok szerint ezen a télen január 28-án fogyasztotta a legtöbb áramot az ország, 133,2 gigawattórát.

Bizonyára mindenki tapasztalta már, hogy különbözõ kutaknál történt tankolások után nem ugyanúgy mûködik az autó, nehezebben indul, többet fogyaszt, változik a teljesítmény, stb.

Bizonyára mindenki tapasztalta már, hogy különbözõ kutaknál történt tankolások után nem ugyanúgy mûködik az autó, nehezebben indul, többet fogyaszt, változik a teljesítmény, stb.

Javulást mutatnak a hazai kkv-vezetõk várakozásai az elõzõ negyedévhez képest.

Budapest, 2013. április 24., szerda (MTI) – A magyar háztartások fogyasztási kiadásai havonta fejenként 65 790 forintra rúgtak tavaly, ez a 2011. évinél 2,1 százalékkal alacsonyabb – áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai tükör címû szerdai kiadványában.

 

Szívesebben költekezünk a rezsicsökkentés óta
A szakember szerint a magyar fogyasztó pragmatikus. Ha csak néhány ezer forinttal több marad a zsebében, az gyakorlatilag azonnal jobb kedvre deríti.

Forrás: AFP/Igor Zarembo

Teljesen átalakítják az áramfogyasztási szokásokat az intelligens villanyórák, amelyek pár éven belül Magyarországon is elterjedhetnek. Aki ilyen órát használ, jóval kevesebbet fizet majd az áramért, viszont amikor nincs rá szüksége, akkor leáll majd. Az okos villanyórák pontosan tudják, ki mennyit fogyasztott, nem kell majd az óraállást bejelenteni, viszont aki lopja az áramot vagy nem fizet, azt elõbb fülön csípik.

Debrecen – Nincs esély arra, hogy a 230 milliárdos reálhozam élénkítse a kiskereskedelmi forgalmat.

« 1. oldal »  Következő »