2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Demonstráltak a tanárok, az egészségügyisek és a közalkalmazottak szervezetei. Sztrájkra készülnek a BKV-sok és a volánosok. Panaszkodnak a vízügyisek. A MÁV-osok elégedetlenek a vasúttársaság bérajánlatával. Lázár János azt mondta, a kormány szinte minden közszolgáltatást államosítana. Tarlós Istvánék beterjesztették Budapest költségvetését, amely szerint a fõváros egyebek mellett a rezsicsökkentés miatt van bajban. Szépen nõtt a GDP decemberben, és jól állt a költségvetés januárban. Rogán Antal minisztériuma pluszpénzt kapott. Új rendelet jelent meg a csokhoz. Több külföldi jött Magyarországra nyaralni, és több magyar ment Horvátországba. Ez volt a héten a gazdaságban.

Az Európai Unió lakosságának több mint kétharmada saját tulajdonú ingatlanban lakik, a házban élõk aránya 59,3 százalékot, a lakásban élõké pedig 40 százalékot tett ki tavaly - derült ki az unió statisztikai hivatalának a jelentésébõl.

A görög idegenforgalom akár jól is járhat a válsággal, egészen olcsó lehet egy görögországi nyaralás, bár elemzõk szerint biztonságosabb, ha csak a jövõ évi szezonban utazunk.


Jelentõs árengedményeket nyújtanak az országba látogató külföldieknek a görögországi szállodák, illetve az utazásszervezõ cégek.

Sztrájkoltak a görögök2010-06-24 10:53:28
Két napos általános sztrájk kezdõdött Görögországban. A közalkalmazottak a megszorító intézkedések ellen tiltakoznak, amely a szakszervezetek szerint csak a kisembereket sújtja.
Tüntetések már hétfõn és általános sztrájk szerdán. Így fogadták a görögök az athéni kormány által bejelentett megszorító intézkedéseket, amelyek az uniótól És Nemzetközi Valutaalaptól kapott 110 milliárd eurós hitel feltételei.
Görögország és Portugália után Spanyolországot is leminõsítette a Standard and Poor s hitelminõsítõ intézet. A döntést a lassabb gazdasági növekedéssel indokolták.
Repkedtek a korsók Korfun2010-04-01 15:28:23
Nem volt hatással a régi hagyományokra a gazdasági válság Görögországban. Korfun idén is megtartották a tradicionális korsótörést, ami régóta a húsvéti ünnepkör része a szigeten.

Nemzetközi segítséggel a görög tûzoltóknak keddre sikerült megfékezniük az Athén környékén égõ erdõ- és bozóttüzeket - közölte a görög tûzoltóság szóvivõje.

« 1. oldal »