2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A Fesztivál Zenekara címet nyerte el a gyulai Royal Dixieland Band a múlt héten Drezdában, a 43. Nemzetközi Dixieland Fesztiválon.
Tizenkét ország harminchét zenekara közül egyedül õk képviselték hazánkat.

Pótszékeket kellett betenni, annyian látogattak el a csökmõi Faluházba április 6-án este a Gizi Labor III. nevet viselõ showmûsorra.  Gál István zenetanár és a Csökmõi Népdalkör közös produkciója már az elmúlt két évben is teltházat vonzott, és nagy sikert aratott, s ez az idén sem volt másként.

 

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra megrendezte a Csökmõi Népdalkör és Gál István a Gizi Labor címû koprodukciójukat. 2012. március 31.-én délután 5 órakor szólalt meg az elsõ zeneszám: "Újra itt van, újra itt van, újra itt van a nagy csapat". A teltházas nézõközönség már ekkor tombolt. És ami még késõbb jött...

 

Tizenötévesek lettek2011-12-30 16:34:30

 

Tizenöt éves lett a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar. Születésnapjukat a hagyományos karácsonyi koncerten tartották december 23-án a Faluházban. Köszönetet mondtak mindazoknak, akik az elmúlt évek során szakmailag, vagy más módon támogatták õket. A rendezvényen olyan szólisták, illetve formációk is felléptek, akik egykor Csökmõn kezdték zenei pályafutásukat, valamint a Gál István által vezetett Tücsökzenekar, majd a Döge Csaba karnagy irányításával mûködõ jubiláló zenekar adott koncertet a zsúfolásig telt nézõtér elõtt. Átadták az Év zenésze díjat is, amit idén Kiss Katalin kapott, majd a Dr. Perezné Szabó Ibolya emlékére alapított díjat vehette át Zsila Gergõ, akit a legszorgalmasabb zenésznek ítélt 2011-ben a szakmai bizottság.

Telt ház és vastaps kíséretében léptek színpadra Gál István zenetanár és tanítványai november 18-án a csökmõi Faluházban. A Rocky Show címû mûsorukat a Faluház Mindenkinek! programsorozat részeként mutatták be a nagyérdemûnek.

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg Biharkeresztesen a Bihar-Bihor Expot. 2011. április 15-én kiállítók standjaival népesült be a sportcsarnok.

Új oldaláról mutatkozott be a Csökmõi Népdalkör, akik Gál István zenetanárral összefogva egy rendkívüli showmûsorral álltak színpadra április 1-jén, Bolondok napján a csökmõi Faluházban.

« 1. oldal »