2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A nyugalmas ingatlanpiacot szétcsapta a csok. Még a panellakások ára is 5-7 százalékkal drágult december óta. Az albérletlufi kipukkadt, már nem emelkednek tovább az albérletárak. A Kika megemelte dolgozói bérét, hogy ne menjenek el, az IKEA pedig megmutatta a 2017-ben átadandó új áruháza látványterveit. Az OTP új bankot vett, Zuckerbergrõl, a Facebook alapítójáról pedig kiderült, hogy már a világ negyedik leggazdagabbja. Ibolya Tibor fõvárosi fõügyész ismertette a Quaestor-ügy 1548 oldalas vádiratának lényegét. Kiderült, hogy akár 25 évre is leültethetik Tarsoly Csabát a Quaestor-vezért.

A Gazdasági Versenyhivatal elfogadta mind a Baby Paradise Kft., mind a Angelstore Kft. vállalásait, amelyek teljesítésével a vállalkozások összhangba hozzák a készülékekre vonatkozó kommunikációjukat a fogyasztóvédelmi rendelkezésekkel. Ezért a hivatal jogsértést nem állapított meg az ügyben, és bírságot sem szabott ki.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) határozata szerint az Euro Benefit Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Euro Benefit Kft.) az üdülési jogok népszerûsítésével félrevezette az ügyfeleket, ezért a versenyhatóság 18 millió forint bírságot szabott ki a cégre - olvasható a GVH csütörtöki közleményében.

Összesen több mint 15 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) három, fogyasztói csoportokat szervezõ kft.-re, amelyek a hivatal szerint sajtóhirdetéseikkel tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hét vállalkozásra összesen 175,9 millió forint bírságot szabott ki, mert több festékimportõr és egy kárkalkulációs szoftvert mûködtetõ vállalkozás versenykorlátozó magatartást folytatott, amikor hat éven keresztül a hazai kárkalkulációs szoftverekben alkalmazott fényezõanyag átlagárat a valósnál magasabb szinten határozták meg – közölte a GVH csütörtökön az MTI-vel.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az elsõ félévben 41 ügyet zárt le, ezek között a fogyasztóvédelmi jellegû ügyek voltak túlsúlyban, a kiszabott bírság pedig 3,2 milliárd forintot tett ki – közölte a versenyhatóság az MTI-vel.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az OTP Bank a hitelkártyákkal kapcsolatos kamatmentes fizetésrõl szóló tájékoztatásával megtévesztette a fogyasztókat, és ezért 38 millió forint bírságot szabott ki a bankra – közölte a versenyhatóság szerdán az MTI-vel.

A Gazdasági Versenyhivatal számítógépet kínált felajánlásra a hátrányos helyzetû kistérségi oktatási intézményeknek.

Akár 50 millió forintos informátori díjat is kaphat ezentúl az, aki konkrét bizonyítékkal tud szolgálni a Gazdasági Versenyhivatalnak egy kartellrõl, azaz a piaci verseny korlátozását szolgáló megállapodásról.
« 1. oldal »