2018. április 26. Csütörtök, Ervin.
 

Tavaly novemberben a mezőgazdasági termelői árak 5,5 százalékkal emelkedtek, a növekedés a növényi termékek árának 13,7 százalékos emelkedésével függ össze, miközben az élő állatok és állati termékek ára továbbra is csökkent, 6,4 százalékkal.

A banánkedvelők számára aggasztó hírek láttak napvilágot. Egy gombafaj kipusztíthatja a világ egyik legnépszerűbb gyümölcsét. Egy másik fajtával ez már megtörtént.

Magyarországon 4-5 kilogramm fagyasztott zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt egy lakos évente, a fogyasztás lassan növekszik a Corvinus Egyetem kutatói által készített felmérés szerint, amelynek megállapításairól a Fevita Hungary Zrt. tájékoztatta az MTI-t.

Az erős immunrendszerért2015-01-26 12:43:00

Az évszakhoz képest enyhe idő miatt nagyon sokan betegednek meg a levegőben terjedő vírusok és baktériumok miatt.

Akik nem ismernek ehetetlent2015-01-23 12:28:43

Az importált zöldségek és gyümölcsök komoly szűrőkön mennek át.

Almafogyasztási reklámkampány indul itthon, sőt az almaevés Guinness-rekordját is megpróbáljuk megdönteni a héten. A zsíros, nehéz ételekkel járó ünnepek idején különösen érdemes több almát enni.

Őszi vitaminpótlás2014-11-22 09:53:50

Ősszel különösen fontos, hogy szervezetünk megfelelő mennyiségű vitaminhoz jusson, mert így immunrendszerünk ekkor is biztos védelmet nyújt számunkra.

A körte nehezen termeszthető, tápanyagokban rendkívül gazdag, és még sok meglepetést tartogat számunkra.

A szilva legismertebb élettani hatása a számottevő rosttartalmának köszönhető.

Az őszről a színpompás, érett gyümölcsök jutnak az ember eszébe, melyeket kiválóan használhatunk a házi szépségápolásban. Ismerjük meg a praktikákat!

A különböző szépségipari termékeket előállító cégek olykor horribilis összegeket kérnek el egyes bőrápoló, ránctalanító krémért. Holott ennek az árnak a töredékéért ápolhatjuk bőrünket különböző, a hétköznapokban használt zöldséggel, valamint gyógynövénnyel.

Az uniós program Lengyelországban és Magyarország két régiójában, Észak-Magyarországon és az Észak-Alföldön élőknek nyújt főzési és táplálkozási tanácsokat. Az esemény nyitórendezvényét kedden tartották Miskolcon.

A kormány azt szeretné, ha az őszi-téli időszak egyik legfontosabb egészségvédő gyümölcséből sokan és sokat fogyasztanának - mondta a kormányszóvivő.

Kizárólag magyar termelőktől származó, friss gyümölcsöt biztosít az általános iskolák 1-6. osztályos tanulóinak az új tanévben is folytatódó iskolagyümölcs-program. Az egészségmegőrző programhoz évről évre több iskola és termelő csatlakozik – közölte a program egyik beszállítója, a Matész-Fruct Kft. hétfőn az MTI-vel.

Csak engedéllyel, és a törvényben meghatározott mennyiségben lehet az erdészeti igazgatóságok területén gombát, vadgyümölcsöt, gyógynövényt gyűjteni.

A vérbarackból készült rostos ital igazi magyar különlegesség lehetne a világban, olyan termék, amely megverné vetélytársait – mondta Timon Béla professzor.

Idén a bőséges termés okoz gondot a gyümölcsöskertek gazdáinak.

Görögdinnye szezon van. Szinte minden ember szereti ezt a sok folyadékot tartalmazó gyümölcsöt, melynek több mint 90%-a egyszerűen víz, ezért telít.

A kedvező időjárásnak, valamint az ágazatban szükséges fejlesztéseknek – amelyekhez nagy segítséget jelent a jegybank növekedési hitelprogramja – köszönhetően idén minden magyar zöldség és gyümölcs kiváló minőségű lehet.

A hőség kedvez az árnak2014-07-17 14:24:44

Hajdú-bihari dinnye ugyan még nem, de békési már kapható a piacon.

A megyénkbeli pályázó idén szeptembertől elveszít 23 ezer kisiskolás korú gyermeket.

Tavaly a szezon vége felé már tizenforintokért rakták kamionba a hazai dinnyét.

2014. június 26. – Zöldségből és gyümölcsből a magyar háztartások egyre kevesebbet és ritkábban vásárolnak annak ellenére, hogy ezek a friss áruk töretlenül a legkedveltebb élelmiszerek közé tartoznak – közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet csütörtökön az MTI-vel.

Még egy hónapig várni kell a hajdú-bihari dinnyére – tudtuk meg a termelőktől.

Erdőkben bóklászók antioxidáns forrása lehet a málnához hasonló gyógynövény, a szeder, melynek rengeteg jótékony hatását ismerjük.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!