2018. április 22. Vasárnap, Csilla, Noémi.
 

A feldühödött tömegben néhányan csillapították a többieket.

A feldühödött tömegben néhányan csillapították a többieket.

Egy gyereket szállítottak kórházba a mentők, Derecskéről, az Orgona utcából.

Rengeteget riogatnak minket a hozzáadott cukrok káros hatásai miatt, de az ételcímkék kiismerhetetlen világának hála, sokszor fel sem fogjuk, miben mennyi van. Ebben segít egy okostelefonon-alkalmazás, hála a tettrekész angol egészségügynek.

Felszámolta a kormány a gyermekéhezést, kizárt, hogy egy gyerek éhezzen Magyarországon, az oktatási intézményekben garantált a napi három étkezés, illetve biztosítottak a források a szünidei étkeztetésre is – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A gyerekéhezésről az Origónak adott interjújában Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója is azt mondta, nem találkoznak olyan éhezéssel, amiről a headline-okban olvasunk.

Lehet, hogy távol élünk valamilyen tragikus eseménytől, de valójában csak egy kattintásra történik tőlünk. Az internet és a televízió állandóan bombáz bennünket a közlekedési balesetekről, terrortámadásokról és más felkavaró eseményekről szóló híradásokkal. Ez pedig komolyan árthat nemcsak a lelki, de a fizikai egészségünknek is.

Nem emlékszem, hogy féltem volna a Mikulástól, amikor egy kibírhatatlanul hosszú délelőtt végén megjelent az óvodában és egyenként végigszólítgatott minket, ovisokat. De akár félhettem is volna, mert hatalmas volt és érthetetlen, hiszen akkori szűkös emberismeretem alapján az égvilágon senkire sem hasonlított.

Beviszik a 21. századi, modern technológiát az óvodákba is. Reméljük, nem jutnak olyan sorsra, mint a tíz évvel ezelőtti, kakaóbiztos számítógépek. Az igény egyre nagyobb: úgy kell a digitális írástudás, mint a hagyományos.

Minden negyedik iskolás túlsúlyosnak számít – derült ki a kutatásból, amely a táplálkozási szokások és a családi minta összefüggéseit vizsgálta. A szakértők szerint a probléma kulcsa a szülők kezében van. Ami nem megnyugtató, tekintettel arra, hogy száz anyából mindössze huszonnyolc egészségtudatos.

 

Hány éves korban érdemes elkezdeni a zenetanulást? Ez a kérdés rendszerint felvetődik az őszi óvoda- és iskolakezdéskor, amikor a gyerek különóráit tervezgetjük. Sokakban megfogalmazódik, hogy vajon nem túl késő már vagy éppen nem túl korai-e ebbe belevágni. Az utóbbi évek kutatásai azonban rácáfolnak arra, hogy a zenei nevelés sikerének kulcsa az erre fogékony kor kiválasztása lenne. Megfelelő támogató környezet hiányában sem a motiváció, sem a gyakorlás nem éri el azt a mértéket, ami segítséget tud nyújtani a magasabb szintű zenei képesség fejlődésében.

Ha rövidebb lesz a nyári szünet, még többet kell tanulniuk a gyerekeknek? – tette fel több szülő is a kérdést, amikor kiderült, hogy a kormány hozzá akar nyúlni a nyári szünethez. Nem reprezentatív közvélemény-kutatásunk azt tükrözi, hogy a szülők meg tudják oldani a gyerekek felügyeletét a két és fél hónapos nyári szünetben. Úgy tűnik, ragaszkodunk a vakáció időtartamához.

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával vittek kórházba a mentők egy gyereket hétfő este Debrecenben - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

A lámpaláz a fő ellenség2015-01-20 12:54:10

A tapasztalt diákokat, de sokszor még a professzorokat sem kíméli a szerepléssel járó feszültség.

Fontos, hogy a gyermek testileg, szellemileg és érzelmileg is készen álljon az iskolára.

A szolidaritás, a segítségnyújtás egy élhető társadalom természetes velejárója kell, hogy legyen – véli L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány igazgatója.

Sem az idő múlását, sem a kapcsolatvesztést nem érzékelik azok a gyerekek, akik naphosszat ülnek a számítógépes játékok vagy világháló előtt akár asztali gépen, akár mobiltelefonnal a kezükben.

Hogyan tudjuk biztosítani gyerekünk jövőjét, ha velünk történik valami? Milyen lehetőségeink vannak, és egyáltalán: mennyit érdemes félretenni egy ilyen helyzetre?

Hogyan tudjuk biztosítani gyerekünk jövőjét, ha velünk történik valami? Milyen lehetőségeink vannak, és egyáltalán: mennyit érdemes félretenni egy ilyen helyzetre?

A gyerekek száma szerint bontva tovább nőttek a kereseti különbségek az első fél évben a tavalyihoz képest Magyarországon – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss elemzéséből. A növekvő különbség oka, hogy a családi adókedvezményt 2014-től a munkavállaló nyugdíj- és egészségbiztosítási járulékának terhére is igénybe lehet venni, így nagyobb összeg marad a családoknál.

A gyermekvállalás ösztönzését, az élve születések számának növelését célzó törvényjavaslatot nyújtott be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken az Országgyűlésnek.

A dajkabeszéd, a szemkontaktus, a simogatás olyan ingerek, amelyek fejlesztik a baba társas képességeit, mivel oxitocin hormon termelődését indítják el az agyban - mondta el a babák viselkedésének biológiai okait kutató MTA-program vezetője.

Mennyibe kerül egy gyerek?2013-07-01 09:11:34

A fiatal szülők ritkán számolják ki, hogy mibe kerül egy-egy gyerek felnevelése, de talán jobb is, ha nem tudatosul bennük. Mire a gyerekük felnő, akár 25 millióra is rúghat a belé ölt befektetés.

A gyesen, gyeden lévő magyar nők mindössze felének van olyan munkahelye, ahová vissza tud térni. Iskolázottság szerint azonban óriási különbségek vannak, természetesen az iskolázottabbak javára. A nyolc osztállyal rendelkezők csupán 12 százalékát, míg a diplomások 92 százalékát várja vissza munkaadója.

A gyesen, gyeden lévő magyar nők mindössze felének van olyan munkahelye, ahová vissza tud térni. Iskolázottság szerint azonban óriási különbségek vannak, természetesen az iskolázottabbak javára. A nyolc osztállyal rendelkezők csupán 12 százalékát, míg a diplomások 92 százalékát várja vissza munkaadója.

Mesemondásban versenyeztek2012-10-29 09:21:02

Fotók: hajdupress.hu, Nyírő GizellaMaratoni hosszúságúra nyúlt az a mesemondó verseny, amely a napokban zajlott a berettyóújfalui Sinka István Városi Könyvtárban „Varázslatos meseország” címmel.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
advent, állapota, anya, applikáció, autós, baba, baleset, balog zoltán, Belföldi hírek, Berettyó, Berettyóújfalu, betlehem, Bihari hírek, Bíróság, bűnügy, család, cukor, Debrecen, Derecske, diák, DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS, DIGITÁLIS OKTATÁS, DIOO, Egészség, ÉHES, Életmód, elhízás, eltünt, étkeztetés, felnevelés, fiatal nő, garázdaság, gyed, gyerekek száma, gyereknevelés, gyermek, GYERMEKÉHEZÉS, gyermekvállalás, gyes, Hajdú-Bihar, halál, haláleset, hangszer, HEGEDŰS ZSUZSA, hírek, HÍRFOGYASZTÁS, hit, holttest, hőség, interjú, internet, intézmény, iskola, ISKOLÁS, ítélet, jatek, kánikula, karácsony, Karrier, katasztrófavédelem, kereset, kereseti különbség, kitoloncolt, kizuhant, koleszterin, komádi, koraszületés, kórház, kórházban, korlát, KÖVÉR, Központi Statisztikai Hivatal, KSH, kutyatámadás, L ritók nóra, lámpaláz, lemondás, megtakarítás, megtalált, mentők, mese, Mikulás, mta, műsor, Nagyvilág hírei, nevelés, nyári szünet, Nyíregyháza, okostelefon, oktatás, öngondoskodás, orvosok, óvoda, pince, Pocsaj, polgármester, Prezi, programok, Programok, Püspökladány, rászoruló, rendezvény, Rendőrségi hírek, rosszul lét, szabadság, számítógép, szegénység, szén-monoxid mérgezés, szeretet, szülés, szülő, tablet, tanköteles, tanköteles kor, tanulás, tárgyalás, társadalom, templom, testi sértés, testnevelés óra, tornaterem, túlsúly, tüzoltók, Ukrajna, ünnep, ünnepség, utós, vakáció, vállalás, VEKERDY TAMÁS, verseny, VIDÁK VERA, vízbefulladt, vizsgálat, Zene, zsarolás
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!