2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Jövõ hónapban indulhat végre a YouTube havidíjas szolgáltatása. A tartalomgyártók vagy elfogadják az új feltételeket, vagy eltûnnek a videóik.

A Google a Föld feltérképezése után úgy döntött, ideje az emberi testet is legalább ilyen alapossággal górcsõ alá venni.

Nem váratlan a bejelentés, amit a legelterjedtebb keresõóriás, a Google tett, hiszen 2013 óta készítik elõ azt a változtatást, ami április 21-tõl kezdve Magyarország legkisebb cégeit is érintheti. A módosítás értelmében a Google minden olyan weboldalt rosszabb pozícióba helyez, amely mobiltelefonon nem nyújt megfelelõ élményt.

Virtuálisan is végighajózhatóvá válik a Duna a Google új projektjének köszönhetõen, ami jó hatással lehet Budapest idegenforgalmára is.

A fideszes politikus a reklámtörvény mellett arról is beszélt a köztévében, hogy a meghívásos pályázatokra csak azt kellene meghívni, akinek a megbízást oda is adnák.

A vezetõ nélküli autók fejlesztésének új szakaszába lépett a Google: miután az autópályákon már kellõen megbízhatóak a jármûvek, a következõ lépés a sokkalta bonyolultabb városi közlekedés meghódítása - írta hétfõi blogbejegyzésében az IT-cég e területért felelõs projektigazgatója.

A mesterséges intelligencia meghaladja az emberi értelmet, jósolja a Google technológiai igazgatója. A gépek képesek lesznek sztorizni, tanulni a hibákból, sõt még flörtölni is. Mindenben intelligensebbek lesznek nálunk, embereknél.

Nagyjából három hónappal azután, hogy a Google megvette a telefonos fájlmegosztással foglalkozó Bumpot, le is állítja. David Lieb, a szolgáltatás alapítója blogbejegyzésben írta meg, hogy 2014. január 31-tõl vége a Bumpnak, és képmegosztásra fókuszáló testvérének, a Flocknak.

A Google az elmúlt fél évben szépen csendben megvett nyolc, robotikával, szenzorokkal, automatizálással foglalkozó céget. Utolsó felvásárlásuk már nagyot robbant: a legújabb szerzemény a katonai célokra futurisztikus robotokat fejlesztõ Boston Dynamics. Azt nem tudni, pontosan mire készül a cég, de mindenképpen valami nagyra: a projekt vezetõje az Android-pápa Andy Rubin. Robotfutárokat vagy automata hadsereget fejlesztenek? A felvásárolt cégek alapján bármelyik igaz lehet.

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) feltörte a két internetes óriás, a Google és a Yahoo közötti kommunikációs csatornákat is - írta szerdán a The Washington Post. Az NSA igazgatója közvetve cáfolta az értesülést.

Magyarország autóval bejárható részein idén áprilistól lehet virtuális sétát tenni a Street View-ban, magyar nevén Google-utcaképben. Ezt bõvítik most az autóval nem megközelíthetõ helyeket gyalogosan bejáró munkatárs által fotózott képekkel.

A hazai internetezõknek csaknem fele tart attól, hogy internetes tevékenységét valamilyen kormányszerv megfigyeli és kétharmaduk tart bûnözõk visszaéléseitõl.

Hõlégballonokkal juttatná el az internetet a világ legeldugottabb pontjaira is Gooogle.

 

 

Alig volt idõ megszokni a Gmail új levélírás nézetét, a Google ismét áttervezte a levelezõ egy részét. A szolgáltatás magától fogja szétválogatni a különbözõ típusú, nem túl fontos leveleket.

Lapinformációk szerint még ezen a héten elérhetõvé válhatnak a YouTube videómegosztó elsõ fizetõs csatornái. Ezekkel a nézõk egy kábeltévés csomaghoz hasonló kínálatot állíthatnak össze, de nem kell fizetniük az õket egyáltalán nem érdeklõ tartalmakért.

Nem, ez nem puszta játékos utalás a filmre: a keresõcég ékszerrel akarja kiváltani a jelszóhasználatot.

A Google a múlt héten jelentette be, hogy egy kísérleti jelleggel elindított akció keretében fizetnek azoknak, akik a Chrome böngészõ hibáit jelzik a cégnek.
Pompás új szolgáltatással rukkolt elõ a hétvégén a Google: Budapest belvárosának épületei mostantól háromdimenziós modellek formájában láthatók a cég mûholdas térképén, a Google Earthben.
« 1. oldal »