2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Hat hónappal enyhítette, így jogerõsen két év fogházbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék azt az orvost, akinek autójában életét vesztette a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház két neurológusa – tájékoztatta a Naplót dr. Toma Attila szóvivõ. A közlekedési baleset szinte napra pontosan két éve történt.


Ittas betegszállítók elejtettek egy halottat a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban péntekrõl szombatra virradó hajnalban – közölte az RTL Klub híradója vasárnap este.

Hatmillió forintnyi orvosi eszközzel, mûszerrel járult hozzá hat vidéki intézmény, köztük a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház, illetve a polgári mentõállomás munkájának javításához az ország egyik vezetõ pénzintézete. A bank révén az elmúlt 11 év alatt összesen 13 hajdú-bihari intézmény kapott 19 millió forint értékû támogatást.

Ki kellett üríteni egy osztályt az ágyi poloskák miatt a berettyóújfalui kórházban.

A Richter Egészségváros adományátadó ünnepségét tartották a berettyóújfalui kórházban az intézmény menedzsmentje, osztályvezetõ fõorvosai, dolgozói, valamint a Richter Gedeon Nyrt. képviseletében megjelent Dr. Schaff Erika, Dr. Soltész Enikõ és a polgármester, Muraközi István jelenlétében.

A NATO Charity Bazzar Alapítvány támogatásával Bemer- és mûtéti betegmelegítõ készüléket vásárolhattak.

Családbarát szülészet2013-10-26 18:36:54

Családszobát és kitüntetéseket adtak át a szülészet és nõgyógyászati osztály születésnapján.

Rendhagyó napon volt az idei Semmelweis nap, ugyanis egyszerre ismerték el az egészségügyi dolgozók magas szakmai színvonalú munkáját, illetve adták át ünnepélyes keretek közt a kórház új épületszárnyát augusztus 7-én Berettyóújfaluban.

A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház régi terve vált valóra, ugyanis a miskolci kórház egyik CT készülékét kapta meg, így mostantól lehetõség nyílik ez irányú vizsgálatokra is. Muraközi Zoltán fõigazgató számolt be a készülék beszerzésével és használatával kapcsolatban.

A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház és a partiumi Élesd kórháza között kialakult együttmûködés keretében 2012. szeptember 1-jén került megrendezésre a soron következõ szakmai konferencia.


A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztálya a 2012-es "Az év egészségügyi szakdolgozója" pályázaton a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara csoportos kamarai különdíját nyerte el.


A Berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban a sokéves hagyománynak megfelelõen június 28-án, Semmelweis Ignác emlékére és az Ápolók Nemzetközi Napja Alkalmából megtartott rendezvényen került sor a Kiváló Dolgozói kitüntetések, Igazgatói dicséretek, valamint az Orvosi elõléptetések átadására.


Soron következõ testületi ülését május utolsó napján tartotta városunk önkormányzata. Egyebek közt elfogadták a Gróf Tisza István Kórház 2011. évi beszámolóját, a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok múlt évi ellátását, módosították a parkolási rendeletet, döntöttek rövid lejáratú hitel felvételérõl, hatályon kívül helyezték az önkormányzati rendeletek szabálysértési rendelkezéseit, illetve hozzájárultak óvodai és középiskolai pályázatok benyújtásához.

 


Újabb állomásához érkezett az „Összefogás és határon átívelõ együttmûködés az egészségügyi szolgáltatások minõségének javítása érdekében” címet viselõ projekt. Ezúttal az élesdi kórház küldöttsége járt a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban, ahol a traumatológia volt terítéken.

 


Berettyóújfalu – Az egészségügyi intézmények állami kézbe vétele a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházra is vonatkozik és némi átalakítással jár annak mûködésében.


Dr.Muraközi Zoltán fõigazgató írása a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház helyzetérõl a struktura-átalakítás tükrében.


Két héttel a nyitórendezvény után, a Gróf Tisza István Kórházban megtörtént az elsõ szakmai konferencia, melynek témája a sürgõsségi ellátás volt.


Példamutató együttmûködés valósul meg a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház és a partiumi Élesd kórháza között – köszönhetõen a két intézmény által benyújtott és elnyert határon átnyúló közös pályázatuknak. A sajtótájékoztatóval egybekötött nyitórendezvény szombaton volt Élesden.


A Kenézy Gyula Kórház és a Gróf Tisza István Kórház vezetõi október 3-án megállapodtak abban, hogy áttekintik a szakmai együttmûködés lehetõségeit – mondta el Dr. Muraközi Zoltán fõigazgató.


A napokban lett 83 éves a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház, mely a jeles napot tudományos konferenciával és szakdolgozói elismerések átadásával ünnepelte meg.

Kisebb tûz volt a berettyóújfalui kórházban szombat este, személyi sérülés nem történt, s nem kellett kiüríteni a kórházat.

Ebben a tanévben is folyatódik a „Tudj segíteni” programsorozat, amelyet 2009-ben elõször hirdettek meg. A kezdeményezéshez csatlakozott minden berettyóújfalui óvoda és bölcsõde – tájékoztatta a Dehir.hu-t Dr. Korcsmáros Ferenc fõorvos, a Gróf Tisza István Kórház Sürgõsségi Betegellátó Osztályának vezetõje.

A betegszállítók nagyon elkéstek, a kórházi várakozóhely huzatos volt, az asszony három nappal késõbb végzetes tüdõgyulladást kapott.

Egy új, mobil egészségügyi csoport kialakítására nyert pályázatot a berettyóújfalui Gróf Tisza István kórház.

Dr. Muraközi Zoltánt nevezte ki a berettyóújfalui önkormányzat a Gróf Tisza István kórház fõigazgatói pozíciójára, miután a három pályázóból – a korábbi fõigazgató dr. Bulyovszky István Muraközit támogató visszalépése után – kettõ maradt. Közülük az alkalmasabb, korábban is a kórház kötelékében dolgozó szakembert választották.

« 1. oldal »  Következő »