2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Egyhangúlag fejezték ki egyet nem értésüket a felsõoktatási törvény elõterjesztésében szereplõ átsorolás rendjét szigorító szabályokkal a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) tagönkormányzatai a szervezet idei második közgyûlésén, Kecskeméten.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) Palkovics László felsõoktatásért felelõs államtitkárhoz fordul a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj utalási fennakadásai miatt – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Etikai chartát és választási kódexet fogadott el a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szombati közgyûlésén. A charta egyebek között rögzíti, hogy a hallgatói érdekképviseletet ellátó hallgatóknak tiszteletben kell tartaniuk önmaguk és mások emberi méltóságát - közölte Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke a Dunaújvárosban tartott közgyûlés után az MTI-vel.

Szakmai-etikai charta kidolgozása kezdõdött meg a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájánál (HÖOK), a magatartásmintákat rögzítõ dokumentumot februárban fogadhatják el. Errõl Gulyás Tibor, a HÖOK január 1-én hivatalba lépett új elnöke beszélt az MTI-nek adott interjúban, kitérve arra is, hogy a charta létrejöttét a gólyatábori történések is idõszerûvé tették. A kidolgozáskor az ombudsmani ajánlásokat is tanulmányozni fogják.

Budapest, 2012. július 3., kedd (MTI) – A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) üdvözli az Alkotmánybíróság (Ab) keddi döntését, amellyel alkotmányellenesnek minõsítette és megsemmisítette az állami ösztöndíjas hallgatókkal kötendõ hallgatói szerzõdés lényeges tartalmát szabályozó kormányrendeletet – mondta Nagy Dávid, a HÖOK elnöke a döntést kommentálva az MTI-nek.

« 1. oldal »