2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Több településen 20 centiméter körüli, vagy még annál is vastagabb a hóréteg az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek reggeli adatai szerint.

Ne tévesszen meg senkit a hideg idõ, még nem jó a jég!

Ha jeges, havas, ha csúszik2015-01-08 18:39:25

Kisebb sebesség és jó fékezési technika. Életet menthet, aki ezt betartja.

Régen hideg és hó volt2015-01-07 17:07:41

Az emberi természet már csak ilyen: ami régen volt, az mind szebb, jobb, hidegebb és havasabb volt.

Megyénk vasárnap kimaradt a havazásból és a hófúvásból, ám a hétvégére térségünkbe is megérkezhet a hó – mondja Pártai Lucia meteorológus.

Lassacskán kopogtat a tél, felkerülnek a jármûvekre a téli gumik, a pesszimistábbak már talán a hóláncot is leporolták. Mondhatjuk tehát, hogy a közlekedés szereplõi felkészültek a télre és annak minden veszélyére. Ez ilyenkor így normális. Ami viszont örömteli, és biztonságunk érdekében sem elhanyagolandó, hogy a Magyar Közút emberei és gépparkja is készen állnak a kihívásokra, így papíron õket sem érheti meglepetés egy esetleges hirtelen érkezõ tél beköszöntével. Sipeki Attila jegyzete.

Az ország nagy részén továbbra is esik a hó változó intenzitással; a folyamatos takarítás következtében a fõutakon és az autópályákon jellemzõen nedves a burkolat – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerda délben az MTI-vel.

Az ország tíz megyéjében van érvényben elsõ-, vagy másodfokú figyelmeztetés a várható jelentõs mennyiségû hó, hófúvás miatt.

A kutatók régóta tudják, hogy az érzelmek képesek kiváltani egy sor élettani változást, ha dühösek vagyunk, sokszor úgy érezzük, hogy felmegy a vérnyomásunk, hevesebben ver a szívünk, kipirulunk, ha zavarban vagyunk. Most az is kiderült, hogy az érzelmi állapotok univerzálisan kapcsolhatók bizonyos testi érzetekhez, kultúrától, nyelvtõl függetlenül. Az eredményeket a Proceedings of the National Academy of Sciences címû szaklapban publikálták.

Az idén már nem várható hóesés, hét végén helyenként esõre lehet számítani, néhol megerõsödhet a szél is, de szilveszterkor már nem valószínû csapadék, mérsékelt marad a légmozgás, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat adataira hivatkozva az MTI.

Hóviharban emlékeztek2013-03-17 15:16:24

 

Hóviharban emlékeztek
Földes – 165 éve március idusán szakadó esõ fogadta a forradalmi tömeget, most hóvihar az emlékezõket.

 

Hóhelyzet Pocsajban2013-03-15 17:08:47

Hóhelyzet Pocsajban
Pocsaj – A rendkívüli hóhelyzet – a kb. 10 cm-es lehullott hó – a pocsaji lakosságnak nem okozott közlekedési akadályt: az önkormányzat gépe kora reggeltõl takarította az utakat, közmunkásokat is bevonva, így zavartalanná tették a közlekedést a fõ- és mellékutcákon is.

Nyugat-Magyarországon már havazik, csütörtökön Debrecen és Hajdú-Bihar térségében még nem fog. Pénteken viszont igen.

A tavaszi havazás az egész országban gondot okozott, a tûzoltóknak több mint 100 balesethez kellett kivonulniuk, összesen 35-en sérültek meg könnyebben. Elzárt település sehol nincs, de több úton jégbordák nehezítik a közlekedést, itt a tûzoltók külön figyelmeztetik az autósokat, hogy lassan hajtsanak.
Sorozatos tömegkarambolok2010-02-15 18:10:29
Több mint 150 holttestet találtak eddig a mentõalakulatok Afganisztán északi részén, ahol hétfõn lavinák zúdultak a fõvárost, Kabult összekötõ forgalmas hegyi út több részére, és számos jármûvet betemettek - közölték szerdán a tartományi hatóságok.
Három útszakaszon továbbra sem lehet közlekedni Észak- Magyarországon a hóátfúvások miatt. A járhatatlan utak mellett továbbra is vannak olyan szakaszok, amelyeken csak nehezen lehet közlekedni.
Marad a kutyahideg2010-02-04 19:07:18
Holnaptól sok-sok csapadék várható!!!

Csütörtökön
változóan felhõs, párás, néhol tartósan ködös (északkeleten sûrû zúzmarás köd lehet) idõre számíthatunk. Csapadék elvétve fordulhat elõ. Reggel -16 és -3, délután -2 és +5 fok között alakulhat a hõmérséklet. Napközben megélénkül a délkeleti szél.
« 1. oldal »  Következő »