2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Egy oltással megússzuk2010-09-01 11:00:09
Az elmúlt héten 12-en kerültek kórházba influenza szerû tüntekkel, közülük három beteget kellett intenzív oszláyon ápolni, egyiküket lélegeztetni is.
Levették a lélegeztetõgéprõl a Magyarországon legrégebben kezelt újinfluenzás beteget. Az 53 éves nagykanizsai tanárnõt november közepe óta ápolják H1N1 fertõzéssel. Vasárnap óta már önállóan lélegzik és képes ülni is.
Tíz diák a H1N1-elleni oltás ellenére fertõzõdött meg a Somogy megyei Gamáson, ahol az iskola 116 tanulója közül 59 betegedett meg a minap, közölte a sonline.hu-val Schäffer Károly regionális tiszti fõorvos.
Nyolcvan újinfluenzás haláleset elemzése során kiderült, hogy az áldozatok közül 4 ember a halála elõtt idõben megkapta a vírus elleni védõoltást, tehát náluk a vakcina nem volt hatásos.

Újabb két ember halála hozható összefüggésbe a H1N1-vírussal Szegeden.

 

A 37 éves férfi korábban válságos állapotban került a békéscsabai kórházba.

Újabb áldozatot követelt a H1N1. Szegeden meghalt egy asszony, akit meg- támadott az új vírus.

Huszonnyolcan kerültek kórházba influenzaszerû tünetekkel az ünnepek alatt, közülük hét embert intezív osztályon ápoltak, s négy betegnél lélegeztetõ gépet is alkalmazni kellett... Tudjon meg többet!

Egy koraszülött csecsemõ és egy kamaszlány halt meg a napokban.

Az osztályon újinfluenzával kezelt két másik kismama közül a 16 éves várandós nõ állapota is javul.

Több mint százan kerültek itthon kórházba karácsonykor újinfluenzás fertõzéssel, köztük egy várandós nõ. Közülük 14 ember gépi lélegeztetésre szorult az ÁNTSZ információi szerint.

Szerda reggel meghalt a 21 éves, gyõri kórházban kezelt H1N1-gyel fertõzött kismama. Az idõ elõtt világra hozott kisbaba állapota...

Egy 50 éves Komárom-Esztergom megyei nõ igazoltan a H1N1 vírussal kapcsolatosan hunyt el szombaton éjszaka - elõzõleg megkapta az oltást.

Egy hét alatt 564 influenza szerû megbetegedést regisztrált a figyelõszolgálatra kijelölt nyolcvan orvos Hajdú-Bihar megyében.

A boncolásnál derült ki, hogy az esztergomi csecsemõ kétoldali vérzéses tüdõgyulladásban hunyt el, ami újinfluenzás fertõzésre utalt.

« 1. oldal »  Következő »