2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A magyar-román határon, a magyar-szerb-román hármashatártól "ésszerû távolságig" húzódó kerítés megépítésének elõkészítésérõl döntött a kormány - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.

Minden eddiginél több, 1628 illegális bevándorlóval – köztük 323 gyermekkel – szemben intézkedtek a rendõrök a polgárõrökkel együttmûködve Csongrád megye déli részén pénteken – tájékoztatott a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Ötvenegy csoportban 1307 határsértõt - köztük 285 gyermeket - tartóztattak föl a rendõrök a polgárõrökkel együttmûködve Csongrád megye déli részén csütörtökön – tájékoztatott a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Negyvenöt csoportban 1495 határsértõt - köztük 248 gyermeket - tartóztattak fel a rendõrök a polgárõrökkel együttmûködve Csongrád megye déli részén szerdán – tájékoztatott a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Ötvenöt csoportban 1521 határsértõt - köztük 360 gyermeket - tartóztattak föl a rendõrök a polgárõrökkel együttmûködve Csongrád megye déli részén kedden – tájékoztatott a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Akár 300 ezer forintos bírság is kiszabható arra, aki az ideiglenes biztonsági határzárépítését akadályozza - az errõl szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.



Három villogõ rendõrautó zárt körbe egy fekete BMW tipusú tanulóautót Szegeden. Migránsok egy csoportja ugyanis azt állította, hogy a Lele Autósiskola egyik gépkocsijában jutottak át a határon 500 euróért. Az oktatót és a tanulóvezetõt kihallgatták, és a menekülteket is bevitték a kapitányságra.

A Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a magyarok 61 százaléka egyetért a magyar-szerb határra tervezett biztonsági határzár felépítésével.

Minden eddiginél több, 1302 határsértõt - köztük 201 gyermeket - tartóztattak föl a rendõrök a polgárõrökkel együttmûködve Csongrád megye déli részén szombaton - tájékoztatott a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Pár tucatnyian demonstráltak vasárnap délután a Hõsök terén a tervezett magyar–szerb határzár ellen. Ellentüntetõk is voltak, akik folyamatos kiabálással zavarták meg a rendezvényt. A rendõrség sorfalat állt, de más intézkedésre nem volt szükség.

« 1. oldal »