2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Tizennégy csapat nevezett be a VIII. Hajdúsági Disznótorra, amely szombaton zajlott a Hajdúböszörményi Tájház udvarán.

A rendõrök az ellen a két férfi ellen javasolnak vádemelést, akik a gyanú szerint egy hajdúböszörményi társasház udvaráról loptak el két kerékpárt.

Tehetségeket mentorálnak2015-01-28 14:53:37

Tucatnyi gimnazista jutott be az országos tehetséggondozó mentorprogramba.

3-4 éve kezdték el a „világosítás” szakmai elõkészületeit.

Végsõ nyugalomra helyezték Dobos Imre r. alezredest, aki 10 évig volt a Hajdúböszörményi Rendõrkapitányság vezetõje.

Tizenegy segélyhívás érkezett megyei fõügyeletünkre az elmúlt 24 órában. Három tûzeset és hét mûszaki mentés adott feladatot a tûzoltóegységeknek, egy esetben pedig téves volt a jelzés.

Jó helyen a cipõsdobozok2014-12-27 18:43:34

A gyermekvédelmi törvény a családban való nevelést preferálja, de ha ez nem megy...

Megköszönte a gyors és hatékony rendõri munkát az a hajdúböszörményi lakos, akinek egy napon belül megtalálták az eltulajdonított kerékpárját.

Elfogták a rendõrök azt a férfit, aki a gyanú szerint ellopta egy hajdúböszörményi lakos segédmotoros kerékpárját.

A romaügyi szervezõ specializáció indításával újabb képzéssel segíti a roma-felzárkózást a Gyermeknevelési és Felnõttképzési Kar.

Hamis orvosi papírral akart kibújni a közmunka alól, vádat emelt ellene az ügyészség.

A hajdúböszörményi Idõsek Tanácsa az idõsek hónapját hagyományosan gazdag programmal teszi emlékezetessé. Ezek közül kiemelkedõ az egész napos ingyenes buszkirándulás.

A rendõrök gyorsított eljárásban fejezték be a nyomozást azzal a helyi férfival szemben, akit bûncselekmény elkövetése közben értek tetten a járõrök Hajdúböszörményben.

1087-en dolgoznak jelenleg a közfoglalkoztatási programokban.

Babzsákok ívein surran a varrógép Tetétlenen, csatornák mélyedéseit tisztítják Tégláson és Hajdúböszörményben.

Nem egyszerû a „beköltözõk” élete, ha nem tudnak beilleszkedni.

A magyar kopjafás temetõk világörökséggé nyilvánítását kezdeményezik.

Példás az óvoda munkája2014-06-18 10:50:13

Minõsített referencia-intézmény lett a Napsugár Óvoda Polgári utcai székhelyóvodája.

Kodály Zoltán Háry János címû szvitjébõl a Bécsi harangjátékot és Mike Ádám helyi zeneszerzõ Vízjáték kompozíciója is hallható lesz a Hajdúböszörményben beüzemelt szökõkútnál.

Felborult egy traktor Hajdúböszörményben vasárnap este, vezetõje a helyszínen meghalt – közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletese az MTI-vel.

Hajdúböszörmény 2009-ben ünnepelte a hajdú-kiváltságolás 400. évfordulóját. A jubileum alkalmából jelentette meg a város a „Hajdúböszörmény történelmi képeskönyv 1609-2009” címû kötetet.

Nemsoká biztonságos, méltó környezetben lesz látogatható a mûemlék zeleméri templomrom; a felújításhoz (melynek részleteirõl a napokban beszámoltunk) a Bodaszõlõért Egyesület nyert pályázati támogatást.

Zöldségfeldolgozó üzem létesül a tanyaprogram által.

A Debreceni Nyári Egyetem téli kurzusán magyar nyelvet tanuló hallgatók látogattak el január 18-án, szombaton, a Hajdúsági Múzeumba.

Korábban megírtuk, hogy átadták, mégsem üzemel a hajdúböszörményi piac. Mostanra viszont már a fotók is mutatják, a városközpont-rehabilitáció egyik elemeként a megújult városi piac már nyitva a vásárlók elõtt is.

« Előző « 2. oldal »  Következő »