2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Hajdú-bihari polgármesterek szerint pusztán önerõbõl a településeik vajmi kevésre jutottak volna.

A honvédségnél nagy szeretettel várják az álláskeresõket.

Egy hajdúhadházi fiú ellen javasolnak vádemelést a helyi rendõrök.

A kutatás szeretné megváltoztatni a képet, miszerint alacsony az egészségtudatosságunk szintje.

Tanulságos modell és jó példa, így mutatták be a közgyûlésen az új szociális rendszert.

Rendkívüli tréninget tartott a Hajdú Speciális Kutató-Mentõ Egyesület Hajdúhadházon április 19-én.

Szerszámokat vitt el2015-04-15 14:17:30

A hajdúhadházi rendõrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást egy helyi férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint egy hétvégi házból szerszámokat vitt el.

A rendõrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal az öt gyanúsítottal szemben, akik Hajdúhadházon rátámadtak négy helyi lakosra.

A hajdúhadházi rendõrök vádemelési javaslattal fejezték a nyomozást azzal a 42 éves férfival szemben, aki a gyanú szerint két autóbusz ajtajának üvegét is betörte, az egyik jármûbõl pedig ellopta az indítókulcsot és a pénztárgépet.

A rendõrök a helyi polgárõrök segítségével fogtak el három férfit Hajdúhadházon, akiket szabálysértési õrizetbe vettek.

Órán garázdálkodott2015-02-23 08:35:40

Rá akart ijeszteni osztálytársára az a 14 éves fiú, aki tanítási idõ alatt két széket is összetört egy hajdúhadházi iskolában.

Másodfokon is elítélte a bíróság a férfit.

A Hajdúhadházi Rendõrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés – lopás – elkövetése miatt indított eljárást három helyi fiatalkorú fiú ellen.

Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendõrség tudomására. A szolgálatot ellátó állomány összesen 7 személyt fogott el, ebbõl 4 fõt az ellene érvényben lévõ körözés alapján, 3 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten. 12 személyt állítottak elõ, köztük 2 fõt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Föld és fa adott munkát2015-01-30 11:32:15

Egy nagy múltú település rendszerváltás elõtti pillanatképei.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 3 személyt fogtak el, akiket bûncselekmény elkövetésén értek tetten. Az egyenruhások 22 fõt állítottak elõ, közülük 15 személyt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

A Közös fellépés 2014 gyakorlat keretében a héten több ütemben harckocsikat, páncélozott csapatszállítókat, teherautókat és konténereket szállítanak majd vasúton Hajmáskérrõl Tatára, Hajdúhadházra és Hódmezõvásárhelyre – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfõn az MTI-vel.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendõrök 6 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek: 1 halálos kimenetelû közlekedési baleset történt, amelyben 1 személy vesztette életét, 2 súlyos és 3 könnyû sérüléssel végzõdött. A szolgálatot ellátó állomány 4 személyt fogott el, ebbõl 2 fõt az ellenük érvényben lévõ körözés alapján, 2 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten. 12 személyt állítottak elõ, köztük 1 fõt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Újabb százötven településen vezetik be a bûnmegelõzési mintaprogramot.

Szociális fát a tûzre2014-10-05 09:52:32

Bár idén már szenet is igényelhetnének a települések, nem szívesen kínlódnak vele.

Ismét a káposzta lesz a fõszereplõ Hajdúhadházon. A korábbi évekhez hasonlóan a káposzta betakarítás, savanyítás idõszakában kerül megrendezésre az egy évtizedes múlttal rendelkezõ Hadházi Káposztás Napok. A rendezvény ideje alatt, az egyébként is élettel teli alföldi kisváros lüktetõ gasztronómiai csodává válik.

Az egykori állatvásárok hangulata, jellege születhessen újjá – volt a cél.

Százhetvenhét, ebbõl 6 megyénkbeli településen építenek ki térfigyelõ kamerarendszert a következõ hónapokban 1,6 milliárd forint kormányzati támogatásból – jelentette be a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Technikában, együttmûködésben, szaktudásban egyaránt felkészült a legkülönbözõbb katasztrófahelyzetek esetén az emberélet, az anyagi érték mentésére, a lakosság ellátására, a kártételek csökkentésére, továbbá a keletkezett károk felszámolására a Magyar Honvédség 5. Bocskai Lövészdandárja – errõl tartott bemutatót a dandár kedden a hajdúhadházi kiképzõbázisán.

A nagy kurucra emlékeztek2014-05-17 11:55:28

Tetteibõl a ma katonái is erõt meríthetnek.

« 1. oldal »  Következő »